Της Έφης Γρίβα / Η Λαμία δεν είναι επαρχία της Θεσσαλίας! Ζητούμενο η εξωστρέφεια! | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Της Έφης Γρίβα / Η Λαμία δεν είναι επαρχία της Θεσσαλίας! Ζητούμενο η εξωστρέφεια!

Published

on

Ζητούμενο για τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου 2019 είναι η εξωστρέφεια του Δήμου Λαμίας που “μεταφράζεται” με δύο τρόπους:

Α) Η προώθηση των προϊόντων του διευρυμένου Δήμου ήτοι αγροτικά, κρασιά, κτηνοτροφικά με ένα τρόπο στοχευμένο και συστηματικό όπου ο Δήμος θα συντονίζει τις προσπάθειες των παραγωγών διασφαλίζοντας την ποιότητα, την προέλευση, την προώθηση στις αγορές. Μέχρι τώρα όλα αυτά γίνονται με ατομικές πρωτοβουλίες ή αποσπασματικά.

Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας  και η Αναβάθμιση της λειτουργίας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενημέρωσης των Αγροτών στο Δήμο σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο θα αποδειχτούν πολύτιμα εργαλεία για αυτό τον σκοπό.

Β)Η προσέλκυση επισκεπτών στο Δήμο μας πρωταρχικά με προβολή του ιστορικού τριγώνου: Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος αλλά και των ορεινών ορειβατικών διαδρομών της Οίτης με αξιοποίηση αυτών ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να περιηγηθεί σε φροντισμένους και αρχαιολογικά διαμορφωμένους χώρους ή να κινηθεί στα ορεινά χωριά μας.

Η πρόσφατη θετική η ανταπόκριση του Υπουργού Κου Σπιρτζη στη χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του ιστορικού τριγώνου της Φθιώτιδας μετά από πρόταση του Κου Καραναστάση αποτελεί βάση στην οποία θα πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί ο Δήμος Λαμιέων.

Δευτερευόντως όμως, στόχος είναι να έρθει ο επισκέπτης και στη Λαμία.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η πόλη να του προσελκύσει το ενδιαφέρον. Να του διασφαλίσει δηλαδή ότι έχει κάτι να δει, κάπου να φιλοξενηθεί και βέβαια ενδιαφέροντα μαγαζιά να ψωνίσει και να φάει.

Σημαντικά σημεία της πόλης που πρέπει ως προς αυτή την κατεύθυνση να διαμορφωθούν είναι            :

1. Η γκρεμισμένη( επί Γ. Κοτρωνιά) δημοτική αγορά η οποία πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί με στεγασμένο χώρο όπου θα εκτίθενται μόνιμα τα προϊόντα του τόπου μας. Σε βάθος χρόνου αυτή η εγκατάσταση θα φέρει ανάπτυξη της μικροεπιχειρηματικότητας περιμετρικά και θα δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς.
2.Η πλατεία Λαού και τα γύρω στενά .
3. Το Κάστρο της Λαμίας για την ιστορική του σημασία, το μουσείο και τη θέα που προσφέρει.
4.Το Ισιαδάκι και ο λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλπου τώρα είναι αναξιοποίητα και αφιλόξενα

Να συνυπολογιστεί η ανάγκη εύκολης πρόσβασης σ’ένα κέντρο που μπορεί κανείς να περπατήσει, η καθαριότητα ΟΛΟΥ του Δήμου και η καλαισθησία των κτιρίων.

Τα παραπάνω μπορούν να χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, όπως  το πρόγραμμα Φιλόδημος στο οποίο όμως μέχρι στιγμής ο Δήμος Λαμιέων παρουσιάζειπολύ χαμηλή απορροφητικότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της Φθιώτιδας αφού στερείται ώριμων μελετών.

Η πόλη μας, ο Δήμος μας έχει περιχαρακωθεί στον εαυτό της. Είναι καιρός ν’αλλάξουμε τα δεδομένα κι ν’απομακρυνθούμε απ’όλους αυτούς που διοίκησαν τόσα χρόνια την πόλη και την κατάντησαν επαρχία της Θεσσαλίας.

Μόνο με το συνδυασμό ”ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ” και τον Παναγιώτη Στασινό μπορούμε ν’αλλάξουμε τον τόπο μας γιατί έχει αποδείξει όχι μόνο ότι έχει όραμα αλλά ότι είναι οργανωτικός και αγαπά πραγματικά τη Λαμία ώστε να μην την αφήνει έκθετη σε μικροσυμφέροντα, ρουσφέτια και κομματικά παιχνίδια που κυριάρχησαν τα τελευταία 21 χρόνια και αποτελούν τροχοπέδη για το μέλλον της.


Έφη Γρίβα

Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

με τον συνδυασμό ”Λαμία στο Κέντρο”

Advertisement
10 Σχόλια

10 Comments

 1. Ηλίας

  02/05/2019 01:59 at 01:59

  Αγαπητέ μου,δεν είμαι υπεύθυνος για την ανεπάρκειά σας να διαβάζετε.
  Ανίχνευσε καλύτερα όσα σας έβαλα πριν.
  Υπάρχει υλικό για τα δέκα τελευταία χρόνια.
  Αντιλαμβάνομαι πλέον επίσης πως δεν είναι και τόσο αθώα αυτα που ως έκπληκτος γράφετε.
  Μάλλον Σταρογιαννοπληκοτς είστε και μάλιστα ,το ξαναλέω, νεόκοπος.

  Και μια συμβουλή μόνο.
  Ποντάρετε που ποντάρετε στο λάθος άλογο,μην παίζετε και τα ρέστα σας εκεί….

 2. joker

  02/05/2019 00:10 at 00:10

  καμια ψήφος σε κανεναν

 3. Εκπληκτος Δημοτης

  01/05/2019 19:46 at 19:46

  κύριε Ηλία διαβάσατε αυτά που αναρτήσατε? σας το ξαναλέω, ο κόσμος θέλει στοιχεία οχι αερολογίες… δηλαδή όλες και όλες οι παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών είναι η προεκλογική κίνηση των τελευταίων τριών μηνών και οι προτάσεις που έχει κάνει είναι ένα άρθρο με απόψεις του κυρίου Σταμέλλου στις 10/04/2019? Σοβαρευτείτε παιδιά, εκπροσωπείτε μια παράταξη που αυτή τη στιγμή κυβερνά…σοβαρευτείτε…είναι κρίμα…

 4. Ηλίας

  01/05/2019 00:58 at 00:58

  http://pepla.blogspot.com

  http://www.lamia.gr/el/tracker-drastiriotites-dim-sym/614

  Όλες οι προτάσεις της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτων Λαμίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο.

  Όρεξη να έχει κανείς να διαβάζει.

 5. Ανώνυμος

  30/04/2019 20:15 at 20:15

  Δηλαδή θα αποτελέσει βάση το προεκλογικό ταξιμο του Σπιρτζη κ του Καρανασταση??? Ας σοβαρευτούμε λιγο. Κατά τα λοιπά συμφωνώ.

 6. Εκπληκτος Δημοτης

  30/04/2019 17:19 at 17:19

  κύριε Γιώργο καταρχήν Χρόνια Πολλά! κατα δεύτερον δεν είμαι υποψήφιος αλλά απλός ψηφοφόρος… τρίτον δεν γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι “νεόκοπος” …και τέταρτον και τελευταίο…θυμήστε μου σας παρακαλώ εσείς…ή αν δεν μπορείτε εσείς ας ζητήσει η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτων τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και να τα παρουσιάσει σε εμάς τους απλούς ψηφοφόρους στα οποία να φαίνονται όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το καλό του Δήμου…σας ευχαριστώ εκ των προτέρων…και να γνωρίζετε κύριε Γιώργο οτι ο κόσμος πλέον για να πειστεί θέλει στοιχεία…και οχι αερολογίες…την καλησπέρα μου αγαπητέ μου συνδημότη

 7. Γιώργος

  30/04/2019 13:13 at 13:13

  Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα στη Λαμία.
  Κάποιοι σχολιαστες και πιθανώς υποψήφιοι δεν γνωρίζουν τι γίνεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ούτε ακούνε τις προτάσεις που η αντιπολίτευση κάνει.
  Τα παραπάνω είναι όλες προτάσεις κατατεθειμένες από Ι την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτων και τον Στασινό.
  Τώρα τα ξαναλένε για να τα ακούσετε και εσείς οι νεόκοποι που ξαφνικά μάθατε πως υπάρχει στη Λαμία δημοτικό συμβούλιο.

 8. Εκπληκτος Δημοτης

  30/04/2019 09:31 at 09:31

  Η Λαμια ειναι αδυνατον τεχνικα να ειναι επαρχια της Θεσσαλιας ,ο νομος Φθιωτιδας θα μπορουσε…αραγε αυτες οι προτασεις εχουν κατατεθει την τελευταια πενταετια στο Δημοτικο συμβουλιο απο τον συζυγο σας?

 9. Ανώνυμος

  29/04/2019 23:05 at 23:05

  Μπορεί να μην είναι Επαρχία της Θεσσαλίας, αλλά μπορεί να γινει. Πεγκυ Ζηνα λέμε….

 10. Κουβέλης

  29/04/2019 22:48 at 22:48

  LIMIT DOWN

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάζονται