Τίναξαν στον αέρα τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγροτοσυνδικαλιστές, σχεδιάζουν κλιμάκωση με νέα μπλόκα

1 Min Read

Σε τροχιά κλιμάκωσης οδηγούνται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς στο συντονιστικό των 57 μπλόκων  αποφασίστηκε να μην πάνε στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα αύριο και να προχωρήσουν  σε ενίσχυση των κινητοποιήσεων με νέα μπλόκα και περαιτέρω δράσεις.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφραστεί σοβαρές αντιρρήσεις από τα λεγόμενα «σκληρά μπλόκα» της Θεσσαλίας, τα οποία αμφισβητούσαν τον τρόπο εκπροσώπησης στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αγρότες από περιοχές όπως η Νίκαια και ο Πλατύκαμπος είχαν διαμηνύσει ότι δεν σκόπευαν να περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου εάν δεν γινόταν δεκτή η αντιπροσωπεία που οι ίδιοι πρότειναν, καθώς  η κυβέρνηση είχε ζητήσει να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες, πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε αποδεχθεί τη διεξαγωγή δύο διαδοχικών συναντήσεων, με δύο διαφορετικές αντιπροσωπείες των 20 ατόμων: μία με αγρότες και μία δεύτερη με τους εκπροσώπους μπλόκων και αγροτικών συλλόγων που είχαν ταχθεί υπέρ του διαλόγου με την κυβέρνηση.  Η συνάντηση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανονικά. 

Η  κυβέρνηση είχε ζητήσει να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες, όρος που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε μέρος του αγροτικού κόσμου.

-Advertisement-
KATSIAVOS

πηγη protothema

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *