Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν ασχολείστε συνέχεια με το κινητό σας;

Δήμητρα Γιωτίδου
Updated 2016/03/29 at 10:10 ΠΜ
2 Min Read

Μήπως διαβάζετε αυτή τη στιγμή το άρθρο αυτό από το κινητό σας; Μήπως δεν καταφέρνετε να περάσουν 20 λεπτά χωρίς να κοιτάξετε το τηλέφωνό σας; Τότε ανήκετε στην πλειονότητα του πληθυσμού που δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό τους.

«Δεν αντέχουμε πλέον να είμαστε μόνοι ούτε μια στιγμή», αναφέρει ο κοινωνικός ψυχολόγος Sherry Turkle σε βίντεο στο Business Insider. «Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται συνέχεια ερεθίσματα και αυτή είναι, ίσως, η πιο επικίνδυνη αλλαγή».

Γιατί επικίνδυνη; Είναι σημαντικό να είναι κανείς ήρεμος και συγκεντρωμένος όταν πρόκειται να λάβει σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη ζωή του και η σχέση μας με την τεχνολογία έχει μειώσει το ποσοστό της γενικότερης προσοχής μας. Το να μπορεί κάποιος να αντιλαμβάνεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, τη στιγμή που συμβαίνουν, έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και παθήσεων που συνδέονται με το στρες. Όταν, όμως, κάποιος δέχεται συνεχώς πληροφορίες είναι δύσκολο να μείνει σε επαφή με τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να περιορίσει κανείς τις αλλαγές που συμβαίνουν καθώς αυξάνεται η επαφή μας με την τεχνολογία. Αρχικά, μπορείτε να εφαρμόσετε μία ψηφιακή αποτοξίνωση και να προσπαθείτε να μένετε εκτός διαδικτύου έστω και για λίγη ώρα μέσα στην ημέρα, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα αντέξετε 24 ώρες χωρίς τον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content