«Τι πρέπει να ξέρεις για την απεντόμωση και τη μυοκτονία»

Lamianow.gr
4 Min Read
apentomosi
HQP

Απεντόμωση ονομάζεται ο έλεγχος και η διαδικασία ριζικής καταπολέμησης όλων των ειδών των εντόμων ιπτάμενων (μύγες, κουνούπια, σκνίπες, σκώρος κλπ.), ερπόντων και βαδιστικών (κοριοί, κατσαρίδες, ψύλλοι, μυρμήγκια, αράχνες, τσιμπούρια, ψείρες κλπ.), στον χώρο του ενδιαφέροντος σας. Η απεντόμωση είναι μία ανυπόστατη υπηρεσία για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικούς & βιομηχανικούς χώρους καθώς και οικίες μιας και τα έντομα είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών.

Όσον αφορά τον όρο μυοκτονία, είναι η ενέργεια που πραγματοποιείται για την μείωση και τον έλεγχο των τρωκτικών πληθυσμών, ποντικιών και αρουραίων.
Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος πρέπει να επιλεχτεί και η κατάλληλη μέθοδος για την καταπολέμηση των τρωκτικών.  Σκοπός της μυοκτονίας είναι η πλήρης απαλλαγή του χώρου από κάθε είδους τρωκτικά που θα εισβάλουν σε ένα χώρο και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επανεμφάνισης καθώς αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους της δημόσιας υγείας λόγω της μετάδοσης σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο.

mioktoniaΗ πιο κατάλληλη περίοδος για απεντόμωση είναι όταν ζεσταίνει ο καιρός, καθώς τα έντομα πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως. Οπότε καλύτερη περίοδος για απεντομώσεις είναι γενικά από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, εφόσον εκείνη την περίοδο τα έντομα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα τους.
Δηλαδή, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος αποτελούν ιδανικούς μήνες για απεντόμωση, καθώς τότε τα έντομα πολλαπλασιάζονται πιο εύκολα. Για ειδικά προβλήματα από έντομα, όπως είναι οι κοριοί και οι ψύλλοι δεν υπάρχει περίοδος κατάλληλη για προληπτική απεντόμωση επειδή η εφαρμογή γίνεται μόνο αν εμφανιστεί η προσβολή.

Η απεντόμωση καλό είναι να γίνεται προληπτικά, ώστε τα έντομα να μην προλάβουν να φωλιάσουν στο χώρο γιατί η αντιμετώπισή τους καθίσταται πιο δύσκολη. Όσον αφορά την κατάλληλη περίοδο για μυοκτονία δεν υπάρχει, καθώς τα τρωκτικά κυκλοφορούν όλο τον χρόνο. Η εταιρεία HQP παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεντόμωσης-μυοκτονίας το οποίο περιλαμβάνει την πρόληψη, τον έλεγχο και την καταστολή των εντόμων-τρωκτικών. Ένα σωστά σχεδιασμένο πρόγραμμα απεντόμωσης βασίζεται στις ανάγκες και στις ιδιομορφίες του χώρου αλλά και το είδος του προβλήματος. Περιλαμβάνει την επίσκεψη στον επιθυμητό χώρο από έμπειρους τεχνικούς.

Επιθεώρηση και αυτοψία του χώρου για τυχόν υπάρχουσες κτηριακές ελλείψεις (τρύπες, κενά σε πόρτες-παράθυρα, παράλειψη καθαριότητας και γενικά κακοτεχνίες).
Επιθεώρηση για εστίες μόλυνσης (σημείων με πιθανή δύσκολη πρόσβαση) και ταυτοποίηση εντόμου-τρωκτικού.
Κλείνοντας, οι τεχνικοί επιλέγουν την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης σε συνεννόηση με τον πελάτη και με διασφάλιση ότι οι ανάγκες του είναι σύμφωνες με την υφιστάμενη νομοθεσία, όπου και εφόσον υπάρχει προγραμματίζουν την υλοποίηση του στόχου.

Η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας είναι ο διαρκείς στόχος της εταιρείας μας.

apentomosi HQPΓια την επιτυχή καταπολέμησή τους είναι απαραίτητη η γνώση της βιολογίας τους, του τρόπου εφαρμογής των μέσων καταπολέμησης και η μελέτη και κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών του χώρου που έχει προσβληθεί από τρωκτικά. Στα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των προγραμμάτων μυοκτονίας που εφαρμόζετε είναι ο εντοπισμός των σημείων ελέγχου, η δημιουργία προστατευτικού δικτύου με δολώματα και παγίδες σύλληψης, η διεξαγωγή τακτικών επισκέψεων ελέγχου και καταγραφής των ευρημάτων, μέσω εξελιγμένων μηχανογραφημένων συστημάτων, η στατιστική επεξεργασία αυτών και η ενημέρωση και λήψη των απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών για την οριστική λύση του προβλήματος.

Επιπλέον, υπάρχει η βιολογική μυοκτονία όπου αποτυπώνονται σε σχέδιο κάτοψης οι ζώνες ασφαλείας των δολωματικών σταθμών σε επιλεγμένα σημεία εξωτερικά, περιμετρικά του κτηρίου και της περίφραξης του χώρου, και εσωτερικά με την χρήση παγίδων σύλληψης με κόλλα. Έτσι επιτυγχάνεται η απαλλαγή του χώρου από κάθε είδους τρωκτικά με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content