Τις δικές της πληροφορίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν έρχεται να προσθέσει η άμεσα εμπλεκόμενη στις εξελίξεις στην περιοχή, Ταϊβάν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ενημερωτικά μέσα της χώρας και αναμεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ταϊβάν, Chiu Kuo-cheng, ισχυρίζεται ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι άρρωστος. Σε κυβερνητική σύσκεψη έκανε παρουσίαση στην οποία καταγράφεται οτι ο Κιμ είναι άρρωστος και παρουσίασε τα πλάνα διαδοχής που υπάρχουν.

Εντούτοις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Chiu Kuo-cheng όταν ρωτήθηκε εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός έδωσε μία πολύ γενική και ασαφή απάντηση, ενώ ο αναπληρωτής του Chiu Kuo-cheng αργότερα ανέφερε ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Από ό,τι γνωρίζουμε ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξακολουθεί να κυβερνά τη Βόρεια Κορέα και να έχει υπό τον έλεγχο του τον στρατό», σημείωσε ο αναπληρωτής σύμφωνα με τους Taipei Times.

Η απουσία του Βορειοκορεάτη ηγέτη από τις δημόσιες τελετές για την επέτειο της γέννησης του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ είναι πρωτόγνωρη και ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση έκτοτε. Αυτό έχει δημιουργήσει εικασίες για την κατάσταση της υγείας του.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ασυνήθιστες κινήσεις στη Βόρεια Κορέα και συμβουλεύουν να είναι κανείς επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τις αναφορές για πιθανή ασθένεια του Κιμ.

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά δεδομένου ότι η χώρα έχει λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει μια επιδημία, η απουσία του Κιμ από δημόσιες τελετές δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη, δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Ενοποίησης Κιμ Γεόν-τσουλ, που επιβλέπει τις επαφές με τη Βόρεια Κορέα.

«Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν έχει χάσει την επέτειο για τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ από τότε που ανέλαβε την εξουσία, αλλά πολλές εκδηλώσεις της επετείου, μεταξύ των οποίων εορτασμοί και ένα επίσημο δείπνο, έχουν ματαιωθεί λόγω των ανησυχιών για τον κορονοϊό», δήλωσε ο Κιμ Γεόν-τσουλ στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιστάσεις από τα μέσα Ιανουαρίου κατά τις οποίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση για σχεδόν 20 ημέρες. «Δεν το θεωρώ αυτό ιδιαίτερα ασυνήθιστο δεδομένης της σημερινής κατάστασης (με τον κορονοϊό)».

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΚΟΣΜΟΣ