Στο πένθος βυθίστηκαν από χθες φίλοι και συγγενείς του 27χρονου Παναγιώτη Πλεξίδα, ο οποίος  έφυγε  ξαφνικά από τη ζωή ενώ συνέδραμε ως εθελοντής πυροσβέστης στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Καινουργίου Αγρινίου.

Η είδηση του θανάτου έχει συγκλονίσει τόσο την πόλη του Αγρινίου όσο και το Καρπενήσι, ενώ η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο του Αγρινίου.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός Παναγιώτης, ήταν άνθρωπος της προσφοράς και του εθελοντισμού ενώ συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες της περιοχής.

Εργαζόταν στο Αγρίνιο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι, ενώ ήταν μέλος της Λαϊκής Ενότητας η οποία εξέδωσε και ανακοίνωση για τον χαμό του.

 


Η ανακοίνωση της Λαικής Ενότητας:

Τελευταίος χαιρετισμός στον 27χρονο σύντροφό μας Παναγιώτη Πλεξίδα

Είμαστε συγκλονισμένοι/ες. Το πένθος και η θλίψη μας είναι ανείπωτα κι απέραντα. Θρηνούμε τον θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μας, μόλις 27 χρονών, Παναγιώτη Πλεξίδα, γιου της αγωνίστριας του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς Βαλάντης Ευπατρίδη.

Ο Παναγιώτης έχασε τη ζωή του ως εθελοντής πυροσβέστης  στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως ήταν από μικρό παιδί στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, για να σβήσει τη φωτιά σε παραλίμνια περιοχή στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο του Αγρινίου.

Αγαπημένοι μας Βαλάντη, Θόδωρε, Ελενίτσα, παρότι τώρα όλα τα λόγια είναι φτώχια, κουράγιο.

Ακριβέ μας σύντροφε Παναγιώτη καλό ταξίδι. Θα ζεις στις μνήμες μας και στους αγώνες μας για ένα καλύτερο κόσμο και για τα μεγάλα ιδανικά, για τα οποία πρόλαβες κι αγωνίστηκες με πάθος στη σύντομη ζωή σου.


 

Για τον θάνατο του 27χρονου Αγρινιώτη Εθελοντή Πυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα, που συγκλονίζει το Αγρίνιο, εκδόθηκε ανακοίνωση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Κάνει γνωστό πως για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ανακοίνωση:

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη θέση Χαραυγή της Τ.Κ. Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, ο εθελοντής πυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης του Θεοδώρου ετών 27, ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Αγρινίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

 

Βαρεμένος: Παρά είναι αβάσταχτη η απώλεια του Παναγιώτη Πλεξίδα για να την αντέξουν οι λέξεις

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος για τον θάνατο του Παναγιώτη Πλεξίδα. Αναφέρει:

Οδύνη και σπαραγμός για την απώλεια του 27χρονου παληκαριού Παναγιώτη Πλεξίδα, την ώρα που πάλευε ως εθελοντής πυροσβέστης για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Ένα παληκάρι που έστυβε την πέτρα και είχε βιωματικά το αίσθημα της αλληλεγγύης χάθηκε βυθίζοντας στο απέραντο πένθος την οικογένεια και τους συντρόφους του.

Παραείναι αβάσταχτη η απώλεια για να την αντέξουν οι λέξεις.

Καλό ταξίδι!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like