Μεταξύ άλλων, η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται στο ρόλο που ερμηνεύει στις «Άγριες Μέλισσες»

Η Θεοφανία Παπαθωμά μιλάει στο περιοδικό «Τηλέραμα» για την αλλαγή στην εμφάνιση της ηρωίδας που υποδύεται στη σειρά εποχής του ANT1, αλλα και για τον ρόλο της γυναίκας.

Φέτος βλέπουμε μία αλλαγή στην εμφάνιση της Βιολέτας. Πώς προέκυψε αυτό; Θέλατε να δώσετε μία άλλη διάσταση στην προσωπικότητά της;

Όταν ένας άνθρωπος περνάει τόσο μεγάλες δυσκολίες, κάποια στιγμή, αν δεν ξεπεράσει τον εαυτό του, δεν τα βγάζει πέρα. Οπότε αυτή η υπέρβαση μπορεί να γεννήσει και έναν καινούριο άνθρωπο. Αυτό σκέφτηκα και θέλησα να δώσω στη Βιολέτα εσωτερικά και εξωτερικά μία άλλη διάσταση, για να έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμένα, αλλά και για τους τηλεθεατές. Υποκριτικά εννοώ.

Πώς θα θέλατε να δείτε την Βιολέτα να εξελίσσεται; Μπορεί να την δούμε να βρίσκει και πάλι τον έρωτα;

Δεν νομίζω ότι είναι η ώρα της Βιολέτας να ερωτευτεί και να φτιάξει τη ζωή της. Μάλλον περισσότερο μου φαίνεται ότι είναι η ώρα να αποδώσει δικαιοσύνη και να τιμήσει τη μνήμη του νεκρού άντρα της. Το λέω, βέβαια, χωρίς να ξέρω τι σκέφτονται οι σεναριογράφοι.

Είναι η Βιολέτα ένα πρότυπο για όλες τις γυναίκες; Να διεκδικούν τον έρωτα και την αγάπη, να μην το βάζουν κάτω, να μην υποτάσσονται στους άντρες;

Το θέμα δεν είναι η υποταγή. Η Βιολέτα είναι πάντα αφοσιωμένη στη σχέση της και τον άνθρωπό της και αυτό πρέπει να κάνει μία γυναίκα: να αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της! Αυτός είναι ο ρόλος της. Αλλά δυστυχώς δεν πέφτεις πάντα σε καλά χέρια.

Τελευταία στην Ελλάδα είδαμε πολλές γυναίκες να δολοφονούνται από τους συντρόφους τους. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Πιστεύω ότι η τρέλα που ζούμε τα τελευταία χρόνια, η καραντίνα, η κλεισούρα και όλη αυτή η αποσταθεροποίηση, είναι ο λόγος που έχουν αυξηθεί η εγκληματικότητα, η τρέλα, η ψυχασθένεια, οι αυτοκτονίες. Ο κόσμος έχει δοκιμαστεί πολύ και κάποιοι δεν άντεξαν. Η ζωή που ζούμε δεν είναι φυσιολογική. Οπότε είναι επόμενο να βλέπουμε και τέτοια φαινόμενα να έχουν αυξηθεί.

Το θέατρο πέρασε πολύ δύσκολα με την πανδημία. Πώς είναι η επόμενη μέρα;

Όλα δείχνουν ότι για το θέατρο έχουν αποκατασταθεί τα πράγματα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, έστω και με περιοριστικά μέτρα. Το θέατρο τρέφει, εμάς, τους ηθοποιούς, αλλά ακόμα περισσότερο τους θεατές. Δεν μπορεί να λείπει το θέατρο από τη ζωή μας.

protothema.gr

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ