Προβλήματα σε πάνω από 140 επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με τα τεχνικά έργα και την οικοδομή, έφερε η εποχή του κορωνοϊού,  με αποτέλεσμα την απορρύθμιση της αγοράς και της εργασίας μας δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο Λαμία και το LamiaNow, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αν. Στερεάς Θανάσης Λυκόπουλος.

“Χωρίς να γνωρίζει κανείς μας την ακριβή έκταση και το βάθος της πανδημίας,  η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένους καθώς είναι βέβαιο πως οι οικονομικές συνθήκες θα είναι σαφώς δυσκολότερες για τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αλλά και ειδικότερα για τον τεχνικό κόσμο” επισημαίνει ο κ. Λυκόπουλος παραθέτοντας τις 8 προτάσεις του επιμελητηρίου για την επανεκκίνηση του κλάδου και της οικονομικής ζωής, την επόμενη ημέρα.


  1. Να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα χορήγησης άτοκων δανείων με ευνοϊκούς όρους σε επιχειρήσεις και μηχανικούς ως κεφάλαιο κίνησης και να προχωρήσουν ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  2. Επιτάχυνση όλων των απαραίτητων διαδικασιών από τη Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου και τη Διαχειριστική Αρχή ώστε να είναι έτοιμα προς δημοπράτηση τα έργα επεκτάσεων  των δικτύων φυσικού αερίου σε Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα, Άμφισσα και Καρπενήσι.
  3. Ενεργοποίηση των επενδυτικών σχεδίων (ιαματικές πηγές, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, βιομηχανικές υποδομές, φυτική και ζωική παραγωγή κ.α.)  ώστε να αποτελέσουν τους αναπτυξιακούς πυλώνες της επόμενης ημέρας.
  4. Επίσπευση των υπαγωγών του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ» για ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες τους καθώς και αξιοποίηση των προτάσεων όσων ήταν αποδεδειγμένα προετοιμασμένοι την προβλεπόμενη ημερομηνία υποβολής και δε τους δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
  5. Ολοκλήρωση του σχεδιασμού και άμεση έναρξη  του νέου προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών, επιχειρήσεων και δημοσίων κτιρίων.
  6. Επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την άρση των καθυστερήσεων για τα έργα υποδομής που έχουν προγραμματιστεί ή κατασκευάζονται
  7. Είναι απαραίτητο να γίνουν σημαντικά βήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και του φορείς της πολιτείας που επιμελούνται την παραγωγή έργων, την ωρίμανση μελετών και τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης. Η τηλεργασία, από όσους επιλέγεται, πρέπει να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.
  8. Ενίσχυση και επέκταση των ψηφιακών διαδικασιών και των σύγχρονων εργαλείων σε όλους τους φορείς του κράτους, της αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων.  Η ψηφιοποίηση των αρχείων των υπηρεσιών δόμησης πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Παιδί του κομματικού σωλήνα του μητσοτακεικου με αποψη… Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

TOP STORIES

“Πέφτουν” 1.300.000€ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας Σπερχειάδας – Υπάτης και διευθέτησης του ποταμού Ίναχου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ...