Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ερχονται αλλαγές στην πληρωμή με τον μήνα – «Σαφάρι» ελέγχων από την ΑΑΔΕ

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
telki

Αλλαγές στο μέτρο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα εξετάζει το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών καθώς ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορούν νωρίτερα, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, να τα κυκλοφορήσουν. Μέχρι τώρα, οι ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν τη δυνατότητα να προχωρούν την Ανοιξη σε μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας προκειμένου μπορέσουν να θέσουν σε κυκλοφορία το όχημα τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πληρώντας τέλη για τους μήνες που τα χρειάζονται. Αυτό που φαίνεται να εξετάζεται από το Υπουργείο είναι η μονιμοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου ή τουλάχιστον, η ενεργοποίηση του να γίνεται νωρίτερα από τον Απρίλιο, όπως συμβαίνει έως τώρα.

Από τον Φεβρουάριο έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα υπηρεσία «Open Car» μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Παράλληλα μέσα από την ψηφιακή πύλη gov.gr οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να βλέπουν στοιχεία για την άδεια του οχήματός τους, την ασφαλιστική του κάλυψη, τους ελέγχους ΚΤΕΟ κ.ά.

Την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ διενεργεί ελέγχους τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα προηγούμενα προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες αυτοκίνητων. Στην περίπτωση που εξακριβωθούν αυτά, οι ιδιοκτήτες – εκτός από τα πρόστιμα – δεν θα μπορούν να κάνουν μεταβίβαση του οχήματος.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.