Οι μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλίας από τον Daniel έχουν ακόμη αφήσει μεγάλες πληγές σε διάφορες υποδομές της περιοχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η γέφυρα των Τεμπών στην Αγία Παρασκευή όπου οι πλημμύρες και τα ορμητικά νερά του Πηνειού προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και καταστράφηκε το κατάστρωμά της.
Η γέφυρα του Πηνειού μαζί με το εκκλησάκι αποτελούν σημείο αναφοράς για την περιοχή
Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε την ανάγκη αποκατάστασής της, καθώς όπως είπε, είναι μια γέφυρα με μεγάλη διαχρονική αξία.
Ο ίδιος ανέφερε ότι αναμένει από το αρμόδιο υπουργείο ενημέρωση για το μέλλον της γέφυρας και τις δυνατότητες αποκατάστασης, τονίζοντας ότι η γέφυρα του Πηνειού μαζί με το εκκλησάκι αποτελούν σημείο αναφοράς για την περιοχή, καθώς εδώ και πολλές δεκαετίες την επισκέπτονταν αρκετός κόσμος, ειδικά πριν την κατασκευή της ΠΑΘΕ.
H κρεμαστή γέφυρα των Τέμπων
Έχει μήκος 210 μέτρων και πλάτος 14 μέτρα
Σημειώνεται πως η έναρξη της κατασκευής της έγινε το 1959 και η ολοκλήρωσή της το 1960. Το κατάστρωμα της γέφυρας βρίσκεται σε ύψος 18 μέτρων από τα ύδατα, οδηγεί προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, έχει συνολικό μήκος 210 μέτρων και πλάτος 14 μέτρα.
Τα εγκαίνιά της πραγματοποιήθηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου 1960. Στη συγκεκριμένη περιοχή ο μύθος λέει ότι ο Απόλλωνας κυνηγούσε τη νύμφη Δάφνη, κόρη του ποταμού Πηνειού, προσπαθώντας να την κατακτήσει.
Όταν ο Daniel «χτύπησε» την περιοχή, ευμεγέθες μεταλλικό τμήμα της γέφυρας αποκολλήθηκε από τα ορμητικά νερά και παρασύρθηκε για τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα, στο ύψος της πρώτης σήραγγας των Τεμπών και κοντά στις εκβολές του Πηνειού.
in.gr