Τα έριξε στον… Κουτσοσπύρο ο Παναιτωλικός! Τα δεδομένα στη Superleague, η Λαμία, ο Απόλλωνας και η Βέροια

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/05/30 at 10:40 ΜΜ
6 Min Read
koytso

Τρεις ώρες παρά κάτι κράτησε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ το απόγευμα της Δευτέρας (30/5/2022) η ακροαματική διαδικασία της συζήτησης της υπόθεσης του Παναιτωλικού, ο οποίος κινδυνεύει με υποβιβασμό για τον παράνομο στοιχηματισμό του αξιωματούχου του, Χρήστου Κουτσοσπύρου στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, όπου ήταν το a-sports.gr, ακούστηκαν τα προφανή και αναμενόμενα λίγο πολύ από την πλευρά των εγκαλούμενων, εν προκειμένω των Αγρινιωτών, ωστόσο, πέρα από αυτά υπήρξαν και σημεία, που αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής…

Η πλευρά του Παναιτωλικού δεν εξέπληξε με την υπερασπιστική της γραμμής, καθώς έριξε το ανάθεμα στον πρώην πλέον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ. Κοινώς για όλα φταίει μόνο ο Κουτσοσπύρος και θα πρέπει να τιμωρηθεί μόνος αυτός, αλλά όχι η ομάδα, γιατί δεν είχε καμία γνώση και εμπλοκή. Και επιπρόσθετα η πλευρά των κατηγορούμενων επισήμανε ότι δεν προκύπτει ούτε χειραγώγηση ούτε επηρεασμός της έκβασης του υπό διερεύνηση αγώνα για το γεγονός ότι ο αξιωματούχος του Παναιτωλικού, πόνταρε να πάρει μία κίτρινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής Κορνέλιους, την οποία όντως είδε στο 80’ της αναμέτρησης.

Από την άλλη, όμως, το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας από το ερευνητικό τμήμα, που εισηγήθηκε την ποινή του υποβιβασμού του Παναιτωλικού, πέραν της τιμωρίας του φυσικού προσώπου, δήλωσε ότι εμμένει στην άποψη της, δηλαδή στην εισήγηση υποβιβασμού και αυτό οφείλουμε να το συνυπολογίσουμε σοβαρά.

Φυσικά και από τους περισσότερους συνήγορους, αλλά και ορισμένους μάρτυρες υπεράσπισης ακούστηκαν αρκετές κορώνες, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά η Έδρα έδειξε να μην πτοειται (εξάλλου δεν υπήρχε αντίδικος ήταν στην εκδίκαση μόνο η πλευρά του Παναιτωλικού και οι τακτικοί δικαστές που συνθέτουν την εν λόγω Πειθαρχική Επιτροπή)…

Ωστόσο, έκανε πολύ άσχημη εντύπωση η προσπάθεια που επιχειρήθηκε τόσο από τον δικηγόρο, Μιχάλη Δημητρακόπουλο όσο και από τον προπονητή του Παναιτωλικού, Γιάννη Αναστασίου να υπερτονίσουν την ομορφιά των γυναικών μελών της Επιτροπής (μόνο ο πρόεδρος είναι άνδρας στην τριμελές δικαιοδοτικό όργανο). Κάτι που ήταν στα όρια του κακόγουστου και ενοχλητικού από την άποψη ότι άφηνε την εντύπωση ότι τα κομπλιμέντα στις κυρίες της Επιτροπής γίνονταν σκοπίμως για να αναδείξουν ότι το καλύτερο που έχουν είναι μόνο η εμφάνιση τους!

«Κέρδος μόλις 231 ευρώ, έπαιξε 46 φορές τον Παναιτωλικό και κατά 75% έχανε!»

Στην αρχή της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας για την υπόθεση του Παναιτωλικού οι τρεις δικηγόροι (Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιάννης Βοσκόπουλος) των «καναρινιών» θέλησαν να αποδημήσουν την καταδικαστική για την ομάδα εισήγηση υποβιβασμού από το ερευνητικό τμήμα του ίδιου πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ…

Άλλοτε με επιχειρήματα με αμιγώς δικονομικό υπόβαθρο, άλλοτε με γνώμονα τη λογική, άλλοτε με την παράθεση στοιχείων και άλλοτε με φανφάρες ανέπτυξαν τις θέσεις τους, με τον πιο σοβαρό στις τοποθετήσεις του τον Πιλάβιο, τον πιο εκρηκτικό – εμφανώς υπερβολικό Δημητρακόπουλο, ενώ ο Βοσκόπουλος προσπάθησε να δώσει τόνο συναισθηματικής φόρτισης, λόγω της καταγωγής του από το Αγρίνιο, όπως και ο ίδιος υπογράμμισε…

Πρώτος μίλησε ο Πιλάβιος (στο παρελθόν υπήρξε και πρόεδρος της ΕΠΟ), ο οποίος, επιχείρησε να εξηγήσει αφενός ότι δεν υπάρχει χειραγώγηση, αφού η μία κάρτα που παίχθηκε δεν άλλαξε τίποτα στο ματς ΟΦΗ – Παναιτωλικός και παράλληλα επισήμανε πως η εξειδικευμένη εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, που είναι συμβαλλόμενη με την ΟΥΕΦΑ, SportRadar, δεν διαπίστωσε καμία ασυνήθιστη κινητικότητα. Μάλιστα, κατατέθηκε και σχετικό έγγραφο. Επίσης ο Πιλάβιος επικαλέστηκε νομολογία της Λωζάνης (του CAS) ότι δεν υπάρχει χειραγώγηση αν δεν συμμετέχει ένα πρόσωπο που μπορεί να επηρεάσει τον αγώνα άμεσα ή έμμεσα όπως ένας ποδοσφαιριστής, ένας διαιτητής ή προπονητής.

«Δεν υπάρχει καν ένδειξη ή υποψία χειραγώγησης…», είπε ζητώντας και αναλογικότητα στην ποινή, επισημαίνοντας «σε κανένα κράτος δικαίου δεν θα υποβιβασθεί μια ομάδα για ένα ποντάρισμα 100 ή 165 ευρώ».

Τα δεδομένα στη Superleague, η Λαμία, ο Απόλλωνας και η Βέροια

Όσον αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Superleague, εν αναμονή και της απόφασης, η βαθμολογία των Play out δεν έχει επικυρωθεί. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος και έχει να κάνει με την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Απόλλωνας και η Λαμία δεν ήθελαν να επικυρωθεί γιατί αν επικυρωνόταν δεν θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση. Σε περίπτωση που βγει απόφαση που στέλνει τον Παναιτωλικό στον υποβιβασμό και τον Κουτσοσπύρο σε δεκαετή αποβολή από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Με τη βαθμολογία επικυρωμένη, άρα τον Απόλλωνα ήδη υποβιβασμένο την θέση του Παναιτωλικού θα πάρει απευθείας την άνοδο η Βέροια που εν τω μεταξύ περιμένει να παίξει «μπαράζ» για την άνοδο.

Πλέον η βαθμολογία δεν έχει επικυρωθεί, η Λαμία και ο Απόλλωνας, οι εντιμότατοι φίλοι του «συστήματος» για κάποιο λόγο δικαιώθηκαν και αν βγει απόφαση υποβιβασμού του Παναιτωλικού θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν.

Η μεν Λαμία να μείνει στη Superleague χωρίς να παίξει μπαράζ με τη Βέροια και ο δε Απόλλωνας που έχει υποβιβαστεί βαθμολογικά να πιέσει για να παίξει εκείνος το μπαράζ με την ομάδα της Ημαθίας μπας και γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως η τελική έκθεση-εισήγηση που συντάχθηκε συμπεριλαμβάνει τις μέγιστες προβλεπόμενες ποινές για το «αδίκημα», δηλαδή τον υποβιβασμό του Παναιτωλικού, πρόστιμο 300 χιλιάδων και αποκλεισμό του πρώην γενικού αρχηγού από το ποδόσφαιρο. Και η απόφαση θα παρθεί σήμερα με τουλάχιστον 4 ομάδες να περιμένουν…

με πληροφορίες asports.gr, to10.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content