Οι άνθρωποι που καπνίζουν άφιλτρα τσιγάρα, αντιμετωπίζουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων, σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από τον καρκίνο των πνευμόνων, καθώς επίσης 30% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σε σχέση με όσους καπνίζουν τσιγάρα με φίλτρο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη.
Η έρευνα, με επικεφαλής τον Ν.Τόμας του Πνευμονολογικού Τμήματος του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Θωρακικής Εταιρείας στο Ντάλας του Τέξας (ATS 2019), βρήκε ότι οι καπνιστές ελαφριών τσιγάρων με φίλτρο έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους καπνιστές κανονικών τσιγάρων να πεθάνουν από καρκίνο των πνευμόνων ή από άλλη αιτία, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να κόψουν το κάπνισμα.
Μια άλλη μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ίδιο ιατρικό συνέδριο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να μειώσουν την ικανότητα του σώματος του ατμιστή να καταπολεμά τους ιούς, ιδίως της γρίπης. Ακόμη η ίδια έρευνα βρήκε ότι τα κανονικά τσιγάρα φαίνονται επίσης να αυξάνουν τον κίνδυνο να αρρωστήσει ένας καπνιστής από γρίπη, όμως η αύξηση του κινδύνου προκαλείται από διαφορετικούς παράγοντες από εκείνους που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
πηγη- ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.