Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη με Χαρδαλιά ζητούν δήμαρχοι και φορείς της Χαλκιδικής

«Η αιτιολόγηση και ενημέρωση τοπικών αρχών και κοινωνιών για την επιβολή των εν λόγω μέτρων και -ακόμα περισσότερο- για τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στην προ ημερών ανακοίνωσή της παράτασής τους, είναι αντιστρόφως ανάλογη της χαριστικής βολής που δόθηκε στην τουριστική οικονομία ενός ολόκληρου νομού, ακριβώς τη στιγμή που το τουριστικό προϊόν και το επιχειρείν της Χαλκιδικής έδιναν έναν αγώνα επιβίωσης» τονίζεται στην επιστολή.

Οι δήμαρχοι και φορείς αναφέρουν στην επιστολή τους ότι αυτές τις μέρες επικρατεί αίσθημα αδικίας απ` άκρο εις άκρο του νομού και απαριθμούν σημεία που συνηγορούν σ’ αυτό:

1ον) Το μόνο σημαντικό επισήμως εντοπισμένο «επίκεντρο» τοπικής έξαρσης κρουσμάτων υπήρξε επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, που όμως, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέβαλε τα μέγιστα στην έγκαιρη αποτροπή της περαιτέρω διασποράς, σε συνεργασία με το αρμόδιο προσωπικό του ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

2ον) Η Χαλκιδική «ενοχοποιείται» συλλογικά και κατά τρόπο ισοπεδωτικό για κρούσματα της Θεσσαλονίκης, με κύρια αφορμή …τη διάχυση πληροφοριών περί «υπερμετάδοσης» μέσω συναυλίας, για την οποία όμως ουδείς κλήθηκε να λογοδοτήσει, καμία κύρωση δεν έγινε γνωστή, καμία λεπτομέρεια δεν ανακοινώθηκε επισήμως, σε αντίθεση με όσα έλαβαν χώρα σε άλλες περιοχές και σε άλλες περιπτώσεις τέτοιων φαινομένων.

3) Τα μέτρα επιβλήθηκαν οριζοντίως σε όλον τον νομό, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ολόκληροι δήμοι, χωρίς αξιοσημείωτο πρόβλημα τοπικής έξαρσης, ή καταγεγραμμένες συμπεριφορές αγνόησης των μέτρων προστασίας που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα.

«Υπ` αυτές τις συνθήκες, οι δήμαρχοι και οι φορείς του νομού καλούμαστε εκ των πραγμάτων να αποτελέσουμε τους «κυματοθραύστες» της αγανάκτησης επιχειρηματιών που εξαναγκάζονται σε παύση λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Είναι αδύνατον όμως να επιτελέσουμε αυτόν τον ρόλο, όταν πρώτα εμείς οι ίδιοι, δεν έχουμε την επαρκή ενημέρωση που απαιτείται και όταν κάθε μας προσπάθεια να αντλήσουμε την ενημέρωση αυτή πέφτει επιεικώς στο κενό» υπογραμμίζεται στην επιστολή, στην οποία σημειώνεται ότι «το αίσθημα αδικίας, επιτείνεται ακόμα περισσότερο, όταν διαπιστώνουμε, μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας, πως σε περιπτώσεις κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί, δεν έχει γίνει η παραμικρή ιχνηλάτηση των επαφών τους, από πλευράς ΕΟΔΥ».

Την επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας Βασίλη Κικίλια, Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά απέστειλαν οι δήμαρχοι Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς, Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Ιωάννης Κουφίδης, της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης» Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου και της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου.

πηγή: SDNA

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Σοβαρό τροχαίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Λαμίας. Μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία προσπάθησε να...

TOP STORIES

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb οι αγορές του ήταν εξαιρετικές και οικονομικές.

TOP STORIES

Ο Ηλίας Μαμαλάκης που όλοι αγαπήσαμε βρέθηκε χθες στη Σπερχειάδα, ως τιμώμενο πρόσωπο σε μια ζεστή και…πεντανόστιμη εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι τοπικοί σύλλογοι.

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πελάτης ενός μπαρ ο οποίος το είχε επισκεφθεί πριν από 10 με 11 χρόνια, αφού ήπιε τα ποτά του, έδωσε τα χρήματα που...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.