Συνάντηση Γιάννη Οικονόμου με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Σ. Πιλιτζίδη

Lamianow.gr
Updated 2020/05/08 at 5:05 ΜΜ
2 Min Read

Τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Σπύρο Πιλιτζίδη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Οικονόμου με τον κ. Πιλιτζίδη συζήτησαν  για το πρώτο βήμα σταδιακής επανόδου στην εκπαίδευση, την επανέναρξη μαθημάτων της Γ’ Λυκείου, που ξεκινά την Δευτέρα. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά  και για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Στην Φθιώτιδα θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 30 σχολεία, τηρώντας φυσικά απολύτως τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας σε ότι αφορά τις αποστάσεις, τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και τις συνθήκες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούνται. 

 

Στα σχολεία έχουν φτάσει ήδη τα απολυμαντικά με τα οποία η κυβέρνηση προμήθευσε για το σκοπό αυτό τους Δήμους και όπου αυτά δεν επαρκούν έχουν δοθεί οδηγίες στους διευθυντές να προχωρήσουν σε επιπλέον προμήθειες μέσα από τους πόρους που διαχειρίζονται. 

 

Παράλληλα με ευθύνη και πρωτοβουλία των Δήμων θα γίνεται και η καθαριότητα των αιθουσών και των εγκαταστάσεων πάντα σύμφωνα με όσα ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε στον κ. Πιλιτζίδη να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί σε περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα σε οποιοδήποτε  σημείο αυτής της σταδιακής επαναλειτουργίας της εκπαίδευσης.  

 

Σε ότι αφορά την προετοιμασία για την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, στη Φθιώτιδα θα γίνει αύξηση των εξεταστικών κέντρων από 14 σε 16 προκειμένου να μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως οι προδιαγραφές και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται.


Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως είναι απολύτως φυσικό η επάνοδος σε μια νέα πραγματικότητα να προκαλεί ανησυχία και ερωτηματικά. Η σωστή ενημέρωση από τους ειδικούς, η πιστή εφαρμογή των κανόνων και των οδηγιών από όλους είναι ο πιο σωστός και αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση του φόβου.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content