Σύλληψη για παιδική πορνογραφία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Ένας ακόμη άνδρας συνελήφθη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με την Δ.Δ.Η.Ε, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, εντοπίστηκαν ίχνη ατόμου στην Ελλάδα, ο οποίος προμηθευόταν και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό επίμαχα αρχεία.

Από την άμεση έρευνα και την προανάκριση από την Δ.Δ.Η.Ε διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, σε νησί του Ιονίου, έκανε παράνομη χρήση συνδέσεων τρίτων ατόμων και εν αγνοία τους, προμηθευόταν αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι, συσκευή ασύρματης δικτύωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε για ανάκριση.

Πηγή: skai.gr

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *