Στουρνάρας: Θετικές οι εξελίξεις για την Ελλάδα

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
1 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες απ’ ό,τι ήταν πριν από λίγο καιρό εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Με αφορμή αναφορά του κ. Παυλόπουλου στην ανάγκη στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε ότι «η νομισματική πολιτική φέρει πολύ μεγάλο βάρος σήμερα για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ένα από τα μεγάλα ελλείμματα που έχουμε στην Ευρωζώνη είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, είναι ανάγκη η Ελλάδα να είναι με εκείνα τα κράτη, τα οποία θα συμβάλλουν ώστε η ΕΚΤ «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με τα κατάλληλα μέσα, ακόμα και αν χρειασθεί αλλαγή του καταστατικού της».

«Θα επιθυμούσαμε, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε ‘δημοσιονομικό χώρο’, αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές», απάντησε ο διοικητής της ΤτΕ.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.