Αμυδρές είναι πλέον οι ελπίδες για παρουσία φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ιταλίας από την αρχή της νέας σεζόν, μετά τη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, πως «αυτό θα ήταν ακατάλληλο προς το παρόν».

Η Ιταλία επλήγη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα από την πανδημία του κορονοϊού, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Απρίλιο. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στην Ιταλία τον Αύγουστο, με τους ειδικούς να θεωρούν πως αυτό οφείλεται στον συνωστισμό των πολιτών λόγω διακοπών και λόγω νυχτερινών εξόδων.

«Η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο και σε εκδηλώσεις όπου οποιαδήποτε συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών είναι αναπόφευκτη, όχι μόνο στις κερκίδες, αλλά και κατά την είσοδο και έξοδο αυτών, είναι απολύτως ακατάλληλη,» δήλωσε ο Κόντε στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε η εφημερίδα “Il Fatto Quotidiano”.

Η νέα σεζόν της Serie A ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου. Ορισμένοι αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί με φιλάθλους τον προηγούμενο μήνα, ενώ στον φιλικό αγώνα με την Έμπολι θα επιτραπεί στην Πάρμα η παρουσία 1.000 θεατών την Κυριακή (6/9), μετά από απόφαση της δημοτικής Αρχής.

Η Νάπολι και η Σαμπντόρια έχουν επίσης δώσει φιλικούς αγώνες μπροστά σε μικρά κοινά φιλάθλων, αν και αυτό δεν συνέβη στη δίκη τους έδρα.

πηγή: SDNA

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like