Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η επαναλειτουργία και άλλων δρομολογίων τρένων, τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ωστόσο, οι μηχανοδηγοί συνεχίζουν να εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις.
Η επανεκκίνηση των επιβατικών σιδηροδρομικών δρομολογίων που έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου φαίνεται να είναι «μετέωρη», 22 ημέρες μετά το πρωτοφανές δυστύχημα στα Τέμπη.
Κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ μιλώντας στο OPEN είπε ότι «δεν ξεκινάμε μέχρι νεοτέρας», αναφορικά με τα δρομολόγια Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Οι μηχανοδηγοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει ακόμα επιλυθεί το θέμα της επικοινωνίας το οποίο είχαν θέσει στη σύσκεψη της 13ης Μαρτίου με την κυβέρνηση όπου αποφασίστηκε η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) δεν χορήγησε άδεια για τους ασυρμάτους επικοινωνίας που πρέπει να χρησιμοποιούνται για κάποια «τυφλά» σημεία, όπως οι σήραγγες.
Στο μεταξύ, φέρεται να μην έχει αποκατασταθεί ακόμα ο φωτισμός στη σήραγγα των Τεμπών.
Πρακτικά, γίνεται αδύνατη προς το παρόν η επανεκκίνηση των δρομολογίων Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη που είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου.
Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα πώς γίνονταν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μέχρι τώρα με προβλήματα όπως, η έλλειψη φωτισμού στις σήραγγες όπου δεν «πιάνει» ούτε σήμα κινητού τηλεφώνου.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.