Το F1 Strategy Group αποφάσισε ομόφωνα την εισαγωγή του συστήματος προστασίας κόκπιτ «Halo», στο πρωτάθλημα του 2018. Είναι μία κίνηση η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας των πιλότων.

Σύμφωνα με τη FIA η μη εισαγωγή του παραπάνω συστήματος το 2017 αποφασίστηκε προκειμένου να υπάρξει παραπάνω χρόνος για να μελετηθούν κι άλλες πιθανές λύσεις, αλλά και για να τελειοποιηθεί το Halo, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται ως η επικρατέστερη λύση.

«Παρά το γεγονός ότι το Halo αποτελεί προς το παρόν την προτιμώμενη λύση, ένας επιπλέον χρόνος ανάπτυξης θα καταλήξει σε μία πιο ολοκληρωμένη λύση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FIA.

Παράλληλα με τη συζήτηση για την προστασία του κόκπιτ, το Strategy Group συμφώνησε για τη χαλάρωση στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη ραδιοεπικοινωνία μεταξύ των ομάδων και των πιλότων.

Με εξαίρεση το χρονικό διάστημα ανάμεσα στο γύρο σχηματισμού και την έναρξη του αγώνα, δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός στα μηνύματα που στέλνουν οι ομάδες στους οδηγούς τους.

Πηγή

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like