Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Βουλή η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Αναλυτικά η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Βουλή

Τροπολογία για την επιτάχυνση της εκποίησης ενεργητικού της ΛΑΡΚΟ και για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΔΔΗΕ κατέθεσε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Βουλή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση: «Με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται, για λόγους αφενός νομικής ασφάλειας και αφετέρου επιτάχυνσης των προβλεπόμενων στο άρθρο 21 του νόμου 4664/2020 διαδικασιών α) μεταβίβασης του ενεργητικού της υπο ειδικής διαχείρισης ΛΑΡΚΟ και β) εκμίσθωσης των δημόσιων μεταλλείων και παραχώρησης του εργοστασίου που εκμεταλλεύεται η ΛΑΡΚΟ, η επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων αναγκαίων για τη διενέργεια των διαγωνισμών, καθώς αφορούν προθεσμίες έναρξης διαγωνισμών, το ελάχιστο περιεχόμενο διακηρύξεων για την εκποίηση του ενεργητικού της ΛΑΡΚΟ, προθεσμίες δημοσίευσης της πρόσκλησης οριστικής αναγγελίας πιστωτών, συμπλήρωση του πλαισίου συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων μερών και συναφή ζητήματα».

Με επόμενο άρθρο και σύμφωνα πάντα με την αιτιολογική έκθεση «αποσαφηνίζονται οι περιπτώσεις επιτρεπόμενης ή μη μεταβίβασης των μετοχών εκδόσεως ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ σε τρίτους προς τον σκοπό άρσης αμφισβητήσεων ως προς την ερμηνεία της διάταξής και εμπέδωσης ασφάλειας δικαίου». Παράλληλα, η ρύθμιση παρέχει την δυνατότητα «έκδοσης της απόφασης της ΡΑΕ για την έγκριση της νέας μεθοδολογίας υπολογισμού του Απαιτούμενου Εσόδου του Ελληνικού Δημοσίου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ) ως τις 31.10.2020» επίσης προβλέπεται η άμεση εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης ώστε να εκδοθεί η Απόφαση της Ρυθμιστικής Διανομής εως τις 31.3.2021. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη αφορά τον ΔΕΔΔΗΕ ως προς το τιμολόγιο που τελικώς θα ισχύει στις υπηρεσίες του αλλά και το κοινωνικό σύνολο που εξυπηρετείται από τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η ρύθμιση είναι κρίσιμη ενόψει της εύρεσης επενδυτή για τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά και την εύρυθμη λειτουργία αγοράς.

πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Με μία τραγική είδηση ξημέρωσε η πόλη της Λαμίας. O 53χρονος, γνωστός Λαμιώτης μηχανικός, Ηλίας Παπαδήμας,  έφυγε από τη ζωή τις προηγούμενες ώρες βυθίζοντας...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα συγκλονιστικό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί στο ύψος της άνοιξης απέναντι από γνωστό Super Market. Όπως βλέπετε στο σοκαριστικό βίντεο...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία ακόμη απώλεια προκαλεί θλίψη στην πόλη της Λαμίας… Ο αποχαιρετισμός του Ιωνικού Νέας Μαγνησίας  Λαμίας στον Παναγιώτη Παπαδημητρίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια θλιβερή είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Δευτέρας βυθίζοντας στο πένθος την πόλη της Λαμίας.