Στη Σαντορίνη έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τη σεισμική δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Κυκλάδων.
Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί, επίσης, για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού αλλά και τις ανησυχίες των κατοίκων και επαγγελματιών που παραμένουν στο νησί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, αρχικά, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ» της Πυροσβεστικής και στη συνέχεια θα μεταβεί στο νοσοκομείο του νησιού και στο σημείο που βρίσκονται οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ.
Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και λίγο πριν τις 9:30, οι Κυκλάδες ταρακουνήθηκαν από σεισμό 4,8 Ρίχτερ. Στις 06:56, σημειώθηκαν 4,1 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο 23 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, ενώ την επόμενη μισή ώρα έγιναν επτά δονήσεις.
Από την Κυριακή 26η Ιανουαρίου ως την Τρίτη 4η Φεβρουαρίου καταγράφτηκαν πάνω από 7.700 σεισμοί στην περιοχή Σαντορίνης-Αμοργού, συμπεριλαμβανομένων 6.000 και πλέον μεγέθους άνω της μιας μονάδας, ανέφερε χθες Πέμπτη το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ).
iefimerida.gr
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.


ΩΧ