Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής η διημερίδα που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με θέμα την ενδοοικογενειακή βία.


Η εκδήλωση, που προσελκύσε κατά την πρώτη της ημέρα το ενδιαφέρον νομικών, κοινωνικών επιστημόνων και του ευρύτερου κοινού, αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σε ένα ζήτημα που συνεχίζει να προκαλεί σοκ και προβληματισμό.




Την έναρξη του συνεδρίου τίμησαν με τις ομιλίες τους ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης και η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη. Παρόντες ήταν επίσης ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Πανούσης καθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Θανάσης Μακρυγιάννης, ο οποίος άνοιξε και τις εργασίες της διημερίδας.

Στις τοποθετήσεις των ομιλητών επισημάνθηκε το σοκ που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία το εύρος των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με τον αριθμό των περιστατικών να αυξάνεται κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πανδημία του COVID-19, η οποία αποτέλεσε κομβικό σημείο για την εξέλιξη των κοινωνικών σχέσεων και πυροδότησε, σύμφωνα με μελέτες ειδικών, μια “πανδημία βίας”. Οι ειδικοί επιστήμονες – κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι και εγκληματολόγοι – έχουν ήδη τεκμηριώσει ότι μετά τον COVID-19, η βία σε κάθε επίπεδο, και κυρίως η ενδοοικογενειακή, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.


Η διημερίδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββα (21/09) με σημαντικές εισηγήσεις από ειδικούς στον τομέα της ψυχικής υγείας και του δικαίου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και την αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου κοινωνικού προβλήματος.

Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.


Μήπως ερωτήθηκε η κ. Σοφία Ζαχαράκη , Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, για τους “ποντικούς” που εισήλθαν στο Υπουργείο & “άρπαξαν” τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές?