Μετά από δύο μήνες χτύπησε ξανά το κουδούνι στα Λύκεια της Στερεάς Ελλάδας για να υποδεχθούν τους μαθητές της τρίτης Λυκείου.

Οι περισσότεροι πάντως προτίμησαν να μείνουν σπίτι για να προετοιμαστούν εντατικά για τις Πανελλαδικές. Κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο στο τελευταίο διάστημα της σχολικής χρονιάς δηλώνει η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ελένη Μπενιάτα.

Τα μικρότερα ποσοστά “αποχής” μαθητών καταγράφονται σε Φωκίδα και Ευρυτανία ενώ στους μεγαλύτερους νομούς, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας οι απουσίες των μαθητών ήταν περισσότερες.

Αντιθέτως, ελάχιστοι ήταν οι εκπαιδευτικοί που έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού αφού οι περισσότεροι προσήλθαν κανονικά στα καθήκοντά τους.

“Τα σχολεία μας έχουν λάβει και περισσότερα μέτρα από όσα απαιτούνται. Οι μαθητές είναι περισσότερο ασφαλείς στα σχολικά κτίρια από οπουδήποτε αλλού κυκλοφορούν, επισημαίνει η Μπενιάτα μιλώντας για τη νέα πραγματικότητα στην σχολική κοινότητα.

Όσον αφορά στις κάμερες που έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, η κ. Μπενιάτα επισημαίνει ότι δεν έχουν ανακοινωθεί οι όροι βάσει των οποίων μπορεί να λειτουργήσουν κάμερες στις σχολικές αίθουσες όμως στόχος του Υπουργείου είναι να μην μείνει ούτε ένας μαθητής χωρίς εκπαίδευση.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Λαμία ο Θ. Εξαδάκτυλος: “Όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό –  όσοι φοβούνται τα εμβόλια να εξειδικεύσουν τον φόβο” – (Φωτό-Βίντεο)

Επίσκεψη στην πόλη της Λαμίας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού ...