Σταϊκούρας: Η περιοχή μας κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός – Έπεται συνέχεια

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 εβδομάδες ago Add a Comment
Updated 2022/07/13 at 10:32 ΜΜ
3 Min Read
staik

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας για ακόμη μια ένταξη έργου της Φθιώτιδας σε χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαικούς πόρους.

Αναλυτικά:

Η σημαντική χρηματοδότηση εμβληματικών έργων στη Φθιώτιδα, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, συνεχίζεται, εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

Χθες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ενέταξε στο πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» δύο έργα για την Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ένα στον Δήμο Λαμιέων με χρηματοδότηση 21.000.000 ευρώ και ένα στον Δήμο Λοκρών με χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ.

Στον Δήμο Λαμιέων, αφορά την αξιοποίηση του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (περίπου 15.000.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ), καθώς και του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών(περίπου 3.000.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ)μέσα από βελτιωτικές παρεμβάσεις ήπιας ανάπλασης που αναλαμβάνει ο ΔήμοςΛαμιέων, και αποκατάσταση, στερέωση & ανασκαφικό καθαρισμό του Τείχους των Φωκέων, που αναλαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Στον Δήμο Λοκρών, αφορά την αξιοποίηση συγκροτήματος διατηρητέου κτιρίου, το οποίο στέγαζε το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μαρτίνου, ως συνεδριακό και επιμορφωτικό χώρο,συμβάλλοντας στην προβολή και ανάπτυξη της περιοχής.

Αυτή η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Πόροι, που εξασφαλίστηκαν από την Ελληνική Κυβέρνησημετά από διαπραγματεύσεις και τον συντονισμό του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πόροι, που αξιοποιούνται ορθολογικά από την Ελληνική Κυβέρνησηυπό τον συντονισμό του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να δρομολογηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα στη χώρα,όπως είναι η αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Θερμοπυλών.

Στην κατεύθυνση αυτή, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξανσυνεχείς και αποτελεσματικές συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου Λαμιέων, ώστε να εξασφαλιστούν αυτοί οι σημαντικοίπόροιαναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Η Κυβέρνηση, με θεσμική τάξη, συνεκτικότητα και αποτελεσματικότητα, στηρίζει έμπρακτα έργα, τα οποία προσδοκάται πως θα προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή στην ελληνική περιφέρεια.

Η περιοχή μας κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός.

Έπεται συνέχεια.

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content