Σταϊκούρας: Η χώρα κινδυνεύει να «βουτήξει» και πάλι στην ύφεση

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/04/21 at 12:25 ΜΜ
2 Min Read

«Η κατάσταση χειροτερεύει και τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται από εβδομάδα σε εβδομάδα»

«Η χώρα, το 2014, μετά από 6 χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, επέστρεψε σε θετικό ρυθμό μεγέθυνσης, υψηλότερο και από τις εκτιμήσεις, ενώ προβλεπόταν να είναι ακόμη υψηλότερος το 2015, υπερβαίνοντας το 2,5%.

Δυστυχώς, όμως, σήμερα η επίτευξη αυτού του στόχου δεν φαίνεται εφικτή. Η χώρα κινδυνεύει να «βουτήξει» και πάλι στην ύφεση», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Συνέδριο Auditing-Consulting-Advisory Services, που διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα.

«Η κατάσταση χειροτερεύει και τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας να μην είναι ευοίωνες. Την ίδια περίοδο, μάλιστα, που σε Ευρωπαϊκό επίπεδο οι ρυθμοί οικονομικής μεγέθυνσης βελτιώνονται και το κόστος δανεισμού συρρικνώνεται εξαιτίας του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και της εξαιρετικά διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, που επενεργούν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών χρηματοδότησης. Εξελίξεις, στις οποίες δεν μπορεί να συμμετάσχει η χώρα μας» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επίσης ότι “επιβάλλεται, η Κυβέρνηση να επιδείξει υπευθυνότητα και ρεαλισμό. Να αφήσει στην άκρη την «επικοινωνιακή διαχείριση» των προβλημάτων και να κινηθεί γρήγορα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Να υλοποιήσει, άμεσα, τις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει μέσω της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και να συγκρουστεί με τις ιδεοληψίες της, όχι με τους εταίρους. Άλλωστε, η πορεία της χώρας εντός της Ευρωζώνης και η αναζήτηση εφικτών λύσεων εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου, πρέπει να γίνεται λόγω και έργω. Λύσεις, που πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής στρατηγικής, με στόχο την επίτευξη δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης, με κοινωνική συνοχή”.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content