Σχολείο υπερασπίζεται τα «δικαιώματα» τρανς καθηγήτριας με τεράστια προσθετικά στήθη

LamiaNow News
LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Ένα λύκειο του Καναδά δήλωσε ότι είναι παράνομο να επικρίνει και να σταματήσει μια τρανς καθηγήτρια από το να φοράει τεράστια προσθετικά στήθη μέσα στην τάξη.

Η Kayla Lemieux, καθηγήτρια Τεχνολογίας Παραγωγής στο Oakville Trafalgar High School στο Οντάριο, φωτογραφήθηκε πρόσφατα να διδάσκει φορώντας μεγάλα ψεύτικα στήθη.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις αναφορές ότι ορισμένοι μαθητές κάνουν κοπάνα από το μάθημα, το σχολικό συμβούλιο της περιφέρειας Halton υπερασπίστηκε την καθηγήτρια και δήλωσε ότι δεν θα απαντά πλέον σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, επειδή πρόκειται για «προσωπικό ζήτημα».

Η περιφέρεια ισχυρίστηκε επίσης ότι όποιου είδους παρέμβαση ή κριτική θα ήταν αντίθετη με τον Κώδικα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οντάριο.

«Η HDSB αναγνωρίζει τα δικαιώματα των μαθητών, του προσωπικού, των γονέων – κηδεμόνων και των μελών της κοινότητας για ισότιμη μεταχείριση χωρίς διακρίσεις με βάση την ταυτότητα φύλου και την έκφραση φύλου. Η ταυτότητα φύλου και η έκφραση φύλου είναι προστατευόμενοι λόγοι σύμφωνα με τον Κώδικα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οντάριο», ανέφερε το συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.
Την ίδια ώρα οι γονείς και οι μαθητές του λυκείου εμφανίστηκαν διχασμένοι ως προς το θέμα.

Μαθητής λυκείου, δήλωσε στην εφημερίδα «Toronto Sun» ότι ενώ κάποιοι υποστηρίζουν τη Lemieux, άλλοι δεν αισθάνονται άνετα με την κατάσταση.

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτό», είπε. «Ξέρω ότι μερικοί από τους φίλους μου αισθάνονται λίγο άβολα με αυτό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει».

protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.