Σαρακιώτης: «Συνεννοήσεις στον προοδευτικό χώρο χωρίς κόκκινες γραμμές» – Τι λέει για το νέο φορέα Τσίπρα και το πολιτικό του μέλλον (AUD)

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
2 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Σαφές μήνυμα για συνεργασίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο έστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης.
Μιλώντας στον Lamia Polis 87.7, τόνισε την ανάγκη για διάλογο και συνεννόηση χωρίς αποκλεισμούς.
Την ίδια ώρα άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τη στάση της Βουλής.

Ο κ. Σαρακιώτης εμφανίστηκε υπέρ μιας ευρύτερης σύγκλισης στον χώρο της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας ότι οι συνθήκες το επιβάλλουν.

«Θα πρέπει να υπάρξουν συνεννοήσεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο… χωρίς κόκκινες γραμμές αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, οι διαφορές είναι λιγότερες από όσα ενώνουν τα κόμματα και τις δυνάμεις του χώρου. «Τους ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικοί σήμερα τους ενώνουν πολύ περισσότερα από όσα τους χωρίζουν».

«Να ρίξουν νερό στο κρασί τους οι ηγεσίες»

Ο ίδιος κάλεσε τις ηγεσίες να αφήσουν πίσω τις διαφωνίες και να ανοίξουν τον διάλογο. «Αν ενδιαφέρονται πραγματικά για το αύριο της Ελλάδας, θα πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και σε ουσιαστική βάση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα σενάρια για νέο πολιτικό φορέα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι ετοιμάζει κάποιο κόμμα… όταν το δούμε τότε θα το κρίνουμε», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις του για το πολιτικό του μέλλον θα ληφθούν σε δεύτερο χρόνο.

Σκληρή κριτική για τη στάση της Βουλής

Ο κ. Σαρακιώτης δεν δίστασε να ασκήσει έντονη κριτική για τη λειτουργία του κοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για απαξίωση.

«Μας θεωρούν ανόητους, θεωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ανόητους», ανέφερε με έντονο ύφος.

Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα σε πρόσφατο περιστατικό στη Βουλή.

«Σοκαρίστηκα όταν είδα όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να καταχειροκροτεί τους 13 βουλευτές για τους οποίους ζητήθηκε άρση ασυλίας», είπε.

Η παρέμβασή του έρχεται σε μια περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών, με τον ίδιο να ζητά διάλογο, συνεννόηση και αλλαγή κουλτούρας στον πολιτικό χώρο.

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.