Νέα ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το Σ.Δ.Ε Λαμίας…

Διαβάστε την

Με αφορμή τις δύο επιστολές διαμαρτυρίας των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Λαμίας που αισθάνονται ότι κάποιοι τους τιμωρούν, αποφάσισα και εγώ να «μιλήσω» για αυτά που συνεχίζουν να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ΣΔΕ Λαμίας.

Σήμερα 23-10-2017 όταν προσήλθαμε για την έναρξη των μαθημάτων αντιμετωπίσαμε τις εξής απαράδεκτες συμπεριφορές:

  • η καθαρίστρια που καθάριζε τις αίθουσες που «μας» χρησιμοποιούν οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου, είπε στους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ ότι «σήμερα θα φύγετε»!
  • Ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης  των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης αναψυκτικών, νερού, καφέ κλπ από τον Υπ/ντή του Μουσικού Γυμνασίου να πάρει τα μηχανήματα άλλως «θα τα πετάξουν» έξω! Να σημειωθεί ότι επειδή για εμάς δεν υπάρχει κυλικείο, είναι άκρως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευομένων μας. Να μην ξεχνάμε δε, ότι τον Σεπτέμβρη όταν άρχισαν τα μαθήματα, πάλι αυθαίρετα τα είχαν αφαιρέσει!
  • Σήμερα όμως προχώρησαν και σε κάτι πιο εξωφρενικό! Μπροστά στις πόρτες WC των εκπαιδευομένων μας είχαν τοποθετήσει βαρέλια!! (7-8 τεμ) (βλ. συνημ. φωτό)

Προς τι άραγε; Οι μανάδες, οι παππούδες και οι νέοι-ες μας εκπαιδευόμενοι, δεν έπρεπε άραγε να πάνε στα WC;

Απορώ βέβαια και για την χρήση τους! Μάλιστα έχουμε δει και ψησταριές -πολλές φορές-!  Υποψιαζόμαστε λοιπόν, να και μια ωραία δικαιολογία για να μη μας θέλουν εκεί τα απογεύματα!

Να μην βλέπουμε τα «μουσικά & άλλα δρώμενά τους»! (Θα γνωρίζετε βέβαια σήμερα, ότι είναι τις μόδας η μουσική με διάφορα είδη καθημερινής χρήσης! Βαρέλια, τηγάνια, κατσαρόλες κλπ)

Πέρα από την ειρωνεία για αυτή την τραγική κατάσταση που υφιστάμεθα, πρέπει να γνωρίζετε ότι την καθαριότητα την διατηρούμε, μόνοι μας εθελοντικά και με «ρεφενέ» για τα αναλώσιμά μας.

Άλλη μια τιμωρία και αυτή!

Για ποιο λόγο; Απλά γιατί μας τιμωρούν με διάφορους τρόπους, ώστε να αναγκαστούμε να φύγουμε από το «σπίτι μας» μόνοι μας!  Είναι δυνατόν αυθαίρετα να συμβεί αυτό ποτέ;

Τους αφήναμε -παρανόμως- να χρησιμοποιούν τους χώρους μας και τον εξοπλισμό μας και στο τέλος μας αφού μας τα «διέλυσαν», κατέστρεψαν, βεβήλωσαν κλπ. Τώρα μας λένε φύγετε!!

«Πλήρωσαν» ποτέ για αυτές τις τεράστιες φθορές που προκάλεσαν στην Δημόσια περιουσία; Μάλιστα η Αντιδήμαρχος Παιδείας που παρέλαβε τον εξοπλισμό του πρώην ΚΕΕ, έχει στο ΚΑΠΗ αντί για καρέκλες, παλιοσίδερα!

Είναι δυνατόν να τα κάνουν αυτά τα ευγενικά παιδιά του Μουσικού γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις;  ή τα έκαναν πάλι «εξωσχολικοί»;!!

Τα παραπάνω είναι μια μικρή «παρανυχίδα» εμπρός σε αυτά που καθημερινά υφιστάμεθα!

Κε Κώστα Μπακογιάννη Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,

Γνωρίζετε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας κος Καραΐσκος, παραχωρεί τους χώρους που στεγάζεται (ακόμα!!) το ΣΔΕ Λαμίας κάθε χρόνο (εδώ και χρόνια!) για χρήση στο Μουσικό Γυμνάσιο Λαμίας παρανόμως;

Γνωρίζετε σίγουρα, ότι αυτό είναι αρμοδιότητα μόνο του Περιφερειακού Συμβουλίου! Γιατί λοιπόν (αν και είναι νομικός) ενεργεί Παρανόμως;

Γιατί μια σειρά αναρμοδίων «ταλαιπωρούν» και πολεμούν το σχολείο μας;

Γιατί κάποιοι αναρμοδίως προσπαθούν να μας «εκπαραθυρώσουν» την στιγμή που και εμείς είμαστε Δημόσιο σχολείο και όχι «καταδικασμένοι» σε διαρκή τιμωρία.

Γιατί δεν εφαρμόζετε τα δέοντα-Νόμιμα και συνεχίζετε αυτή την άδικη αντιμετώπιση σε σεβάσμιους εκπαιδευόμενους που στα «στερνά τους» αποφάσισαν να πάνε στο σχολείο και να αποκτήσουν την γνώση που στερήθηκαν;

Έλεος πια! Κάντε κάτι επιτέλους.

Ζητάμε το δίκιο μας και όχι τίποτε παράλογο!

Οι εκπαιδευόμενές μας έχουν εργασία στο σπίτι τους. Δεν χρειάζεται να εργάζονται και στο σχολείο, αφού δεν εφαρμόζονται τα στοιχειωδώς αυτονόητα!

Χρήστος Παγορόπουλος
Μαθηματικός-Επιμορφωτής ενηλίκων &
Δ/ντής του ταπεινού, καταφρονεμένου & τιμωρημένου ΣΔΕ Λαμίας!

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in:Featured