Ρωσικό τάνκερ στη Κάρυστο: Σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφάλειας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

LamiaNow News
LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read
tanker

Η δέσμευση του ρώσικου τάνκερ έγινε στα πλαίσια της εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΝΑΤΟ

Υπό τις οδηγίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ και εξειδικευμένων αξιωματικών σε θέματα πρόληψης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος επιχειρούν τα συνεργεία που θα διασφαλίσουν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Λίγα 24ωρα μετά την δραματική έκκληση του καπετάνιου του ρώσικου τάνκερ Lana ( πρώην Pegas) ο οποίος έκανε λόγο για “εκρηκτικές συνθήκες” στις δεξαμενές του, εκεί όπου βρίσκονταν πάνω από 100.000 τόνοι πετρελαίου από το Ιράν, μέρος του οποίου έχει μεταφορτωθεί στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Ice Energy χωρητικότητας 70.377 τόνων της Dynacom Tankers Management του Γιώργου Προκοπίου, με προορισμό το Τέξας των ΗΠΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο του ΥΝΑΝΠ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε ότι την απόφαση δέσμευσης του ρώσικου τάνκερ είχε εκδώσει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στα πλαίσια της εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων.

Tην επιχείρηση μεταφόρτωσης του φορτίου ανέλαβαν δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στη διαχείριση έργων υψηλών απαιτήσεων στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών για την προστασία του περιβάλλοντος. Συνεργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο και εφαρμόζοντας τα υψηλότερα επιχειρησιακά πρότυπα, το απαιτητικό έργο της μεταφόρτωσης πετρελαίου μεταξύ δύο δεξαμενόπλοιων, τη στιγμή που το πλοίο που μετέφερε αρχικά το φορτίο το αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Antipollution του Ομίλου VGroup με πρόεδρο τον Βύρωνα Βασιλειάδη και η Megatugs Salvage & Towage με διευθυντή τον Παύλο Ξηραδάκη, προχώρησαν στην μεταφόρτωση του πετρελαίου μεταξύ των δύο δεξαμενόπλοιων χρησιμοποιώντας αυτόνομο φορητό εξοπλισμό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προκειμένου να υπερβούν όλες τις τεχνικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από τις αβαρίες στο ένα εκ των δύο πλοίων, επιχειρώντας σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς και τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Ταυτόχρονα, τα συνεργεία των δύο εταιρειών θα διασφαλίζουν επί 24ωρου βάσεως την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος με χρήση αντιρρυπαντικών σκαφών, εξοπλισμού κι εκπαιδευμένου προσωπικού, υπό τις οδηγίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ και εξειδικευμένων αξιωματικών σε θέματα πρόληψης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.