Ρωσία: Επιστρατεύει ακόμα και Ουζμπέκους εργαζόμενους σε εργοστάσια

2 Min Read
russia 6

Εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία από την ανακοίνωση της επιστράτευσης για να αποφύγουν να σταλούν στην πρώτη γραμμή

Ουζμπέκοι εργάτες σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην πόλη Οριόλ της δυτικής Ρωσίας, στους οποίους επιδόθηκαν χαρτιά επιστράτευσης και οι οποίοι κλήθηκαν να εμφανιστούν στο πλησιέστερο στρατολογικό γραφείο, ζήτησαν από τον πρόεδρο της χώρας τους να βοηθήσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ ενός τοπικού εντύπου.

Η Μόσχα ξεκίνησε την επιστράτευση -την πρώτη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο- τον περασμένο μήνα καθώς η στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία δεν εξελισσόταν καλά και οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να χάνουν έδαφος.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες έχουν έκτοτε εγκαταλείψει τη Ρωσία για να αποφύγουν να σταλούν στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με το βίντεο ρεπορτάζ του Istoki, οι αρχές στην πόλη Οριόλ έστειλαν αυτή την εβδομάδα νέα χαρτιά επιστράτευσης, ανάμεσά τους και σε 50 εργάτες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων EcoCity.

Οι μισοί εργάτες, ωστόσο, είναι υπήκοοι Ουζμπεκιστάν, ανέφερε το ρεπορτάζ, το βίντεο δείχνει μια ομάδα ανδρών να επιδεικνύουν τα ουζμπεκικά τους διαβατήρια και να ζητούν από τον πρόεδρο της χώρας τους Σαβκάτ Μιρζιγιάγιεφ να μεσολαβήσει για να βοηθήσει.

Η εκστρατεία επιστράτευσης προκάλεσε κριτική μετά τα χαρτιά επιστράτευσης που επιδόθηκαν σε πολλούς άνδρες οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία οδηγώντας τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν να ζητήσει από τους αξιωματούχους να διορθώσουν όλα τα λάθη.

Το Ουζμπεκιστάν έχει προειδοποιήσει τους πολίτες του να μην εντάσσονται στον στρατό τρίτων χωρών, καθώς αυτό θεωρείται κακούργημα με βάση τον ουζμπεκικό νόμο.

Η πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν στη Μόσχα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *