Πού θα ξοδέψουν οι Ελληνες φέτος 500 εκατ. ευρώ, μέσω διαδικτύου /500 εκατ. ευρώ για καφέ και σουβλάκι! - LamiaNow.gr - Ειδήσεις από τη Λαμία
Connect with us

Οικονομία

Πού θα ξοδέψουν οι Ελληνες φέτος 500 εκατ. ευρώ, μέσω διαδικτύου /500 εκατ. ευρώ για καφέ και σουβλάκι!

Published

on

Τι αγοράζουν περισσότερο οι Έλληνες μέσα από τα κανάλια του ηλεκτρονικού εμπορίου; Ρούχα; Παπούτσια; Ηλεκτρονικές συσκευές; Κι όμως, η σωστή απάντηση είναι: καφέδες και σουβλάκια!

Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες έτοιμου φαγητού φαίνεται ότι εξελίσσονται στο δυναμικότερα αναπτυσσόμενο κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, ένα επιχειρηματικό Ελντοράντο, καθώς «τρέχουν» με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από όλους τους επιμέρους κλάδους του e-commerce και υπολογίζεται ότι έκαναν τζίρο άνω των 500 εκατ. ευρώ το 2018.

Το 2019, ο συνολικός τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, ενώ ο κλάδος του έτοιμου φαγητού θα έχει και πάλι την ταχύτερη ανάπτυξη πωλήσεων, όπως και το 2018, για να φθάσει σε ένα μερίδιο επί της «πίτας» του e-commerce που θα ξεπερνά κατά πολύ το 10%.

Σύμφωνα με στοιχεία της πανελλήνιας έρευνας του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ) για το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι υπηρεσίες του ευρύτερου τουριστικού τομέα βασιλεύουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το 50% των ερωτηθέντων, οι οποίοι έκαναν ηλεκτρονικές αγορές το 2018, απάντησαν ότι έκαναν ηλεκτρονικές κρατήσεις σε ξενοδοχεία και το 46% ότι αγόρασαν ηλεκτρονικά άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Ενώ, όμως, θα περίμενε κανείς ότι στις προτιμήσεις των πελατών του ηλεκτρονικού εμπορίου θα ακολουθούσαν, όπως συμβαίνει διεθνώς, οι αγορές ειδών, όπως τα ενδύματα-υποδήματα, ή οι ηλεκτρονικές συσκευές, στην τρίτη θέση των προτιμήσεων, με ποσοστό 43%, βρέθηκαν οι αγορές έτοιμου φαγητού.

Ακολούθησαν ένδυση/υπόδηση (42%), εξοπλισμός Η/Υ (41%), ηλεκτρονικές συσκευές (40%), εισιτήρια για εκδηλώσεις (39%), βιβλία (37%), οικιακά είδη (36%), είδη φαρμακείου (30%), προσωπική φροντίδα (30%) και ασφάλειες (26%).

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, στις κορυφαίες κατηγορίες δεν υπήρξαν σημαντικές διάφορες στις κατατάξεις σε σχέση με το 2017, με εξαίρεση την σημαντική αύξηση για την «παραγγελία έτοιμου φαγητού», λόγω των σημαντικών επενδύσεων που έγιναν στον τομέα αυτό σε ψηφιακές υπηρεσίες αλλά και σε κανάλια διανομής και εξυπηρέτησης.

Η ηλεκτρονική παραγγελία καφέ και φαγητού έχει μπει στην καθημερινότητα πολλών Ελλήνων. Το 50% των online αγοραστών παραγγέλνουν φαγητό/καφέ όταν είναι στο σπίτι και το 30% όταν βρίσκονται στην δουλειά.

Οι millennials, όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί από το 2000 και μετά, φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των πωλήσεων έτοιμου φαγητού μέσω καναλιών ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς έχουν τη μεγαλύτερη έφεση στις ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Οι πρωταγωνιστές

Μεταξύ των πλέον δημοφιλών εταιρειών του κλάδου ξεχωρίζει η εισηγμένη γερμανική πολυεθνική DeliveryHero, η οποία μέσω της Online Delivery ΑΕ ελέγχει τις πλατφόρμες παραγγελίας e-food.gr, clickdelivery.gr και Deliveras.gr. Μάλιστα εκτιμάται ότι ο τζίρος της ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ το 2018.

Ο πιο εύχρηστος βεβαίως ιστότοπος είναι το delivery.gr που ανήκει σε ομώνυμη ΙΚΕ από την Πάτρα.

Επίσης στο παιχνίδι των online παραγγελιών έχει εισέλθει εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Vivartia η οποία ελέγχει τα Goody’ s και μέσω αυτών την γνωστή forky.gr (FORKY FOOD SERVICES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ).

Τέλος δυναμικά στο παιχνίδι βρίσκεται και η οικογένεια των “Thelo..” με τις ιστοσελίδες thelosouvlakia.gr, thelopizza.gr και theloburger.gr που ελέγχονται από την  Δ.ΠΟΥΛΗΣ- Δ.ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

πηγή economistas

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Οικονομία

Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τον Ιανουάριο

Published

on

Περισσότεροι από 300.000 δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου και συγκεκριμένα όπως όλα δείχνουν στις 28 του μήνα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα γίνει με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Continue Reading

Οικονομία

Κινεζική αποικία στην Ελλάδα -Σαρώνουν στην αγορά ακινήτων

Published

on

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσουν το 2018 οι εισροές ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα για την αγορά ακινήτων, εισροές που συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της αγοράς μετά από πολλά χρόνια κρίσης και ταλαιπωρίας.

Μάλιστα οι Κινέζοι εξακολουθούν να υπερτερούν κάθε άλλης χώρας, σε ό,τι αφορά το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2018 οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό για την αγορά ακινήτων μπορεί ακόμα και να τριπλασιαστούν καταγράφοντας επίδοση ρεκόρ. Ολα τα στοιχεία αποτυπώνουν την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων με μεγάλη αύξηση των αγοραπωλησιών αλλά και ενίσχυση των τιμών.

Οι Κινέζοι εμφανίζονται σαρωτικοί στην ελληνική αγορά ακινήτων. Μάλιστα πολλοί από αυτούς εκμεταλλεύονται το καθεστώς της Χρυσής Βίζα, αφού από τις συνολικά 3.620 άδειες παραμονής που έχουν χορηγηθεί από την έναρξη του προγράμματος στα μέσα του 2013 και μέχρι τέλος Νοεμβρίου του 2018, οι 1.945, δηλαδή πάνω από το 53% αυτών, αφορούσε Κινέζους επενδυτές. Στη δεύτερη θέση παρέμειναν οι Ρώσοι αγοραστές με 423 άδειες, ενώ έπονται οι Τούρκοι με 384 άδειες.


Την ανάκαμψη τιμών στην “ταλαιπωρημένη” από την πολυετή κρίση ελληνική αγορά ακινήτων υποστηρίζουν οι μεγάλες εισροές ξένων κεφαλαίων, που αναμένεται φέτος να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενη καταγραφή.

Κεφάλαια που ενδεχομένως να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν το 1,35 δις ευρώ είναι πιθανό να εισρεύσουν φέτος στην ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό, επίδοση που συνιστά ρεκόρ για τη χώρα.

Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, βάσει των οποίων, κατά το εννιάμηνο του 2018 (περίοδος Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου) οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό για την απόκτηση ακινήτων, κινούνται με ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 172,3%. Συνολικά το 2017, υπολογίζεται ότι τοποθετήθηκαν κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Ο σχεδόν τριπλασιασμός του σχετικού μεγέθους του 2018 αποτυπώνεται ήδη, τόσο στις τιμές πώλησης των ακινήτων στις περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, όσο και στο μέγεθος των συναλλαγών, οι οποίες επίσης κινούνται έντονα ανοδικά.

Για παράδειγμα, στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή υψηλής ζήτησης από ξένους, τα συμβόλαια αγοραπωλησιών καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 60% κατά το οκτάμηνο του 2018 (Ιαν. – Αύγουστος).

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τιμές πώλησης διαμερισμάτων στην Αθήνα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, αυξήθηκαν κατά 3,7%. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό ανόδου των αξιών από το 2007 και μετά. Στην περίπτωση δε των νεόδμητων διαμερισμάτων, η αύξηση προσέγγισε το 5% σε ετήσια βάση, έναντι 3% των παλιότερων ακινήτων.

Σημαντικό μέρος της ανόδου αυτής έχει προκύψει, χάρις στη ζήτηση από το εξωτερικό, η οποία εστιάζει σε δύο τομείς. Καταρχάς στην αξιοποίηση των επενδυτικών δυνατοτήτων που δίνει η αξιοποίηση διαμερισμάτων μέσω του Airbnb και άλλων ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιας εκμίσθωσης, αφετέρου δε στην λήψη άδειας παραμονής μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα», που απευθύνεται σε πολίτες εκτός Ε.Ε.

Συχνότερα δε, τα δύο αυτά στοιχεία αλληλοκαλύπτονται, δηλαδή ο ενδιαφερόμενος επενδυτής αγοράζει ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, ώστε να αποκτήσει την άδεια παραμονής και παράλληλα να αξιοποίησει τις κατοικίες μέσω Airbnb.

economistas.gr

Continue Reading

Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα: Καθυστέρηση στο άνοιγμα της εφαρμογής – Ποιοι το δικαιούνται

Published

on

Kοινωνικό μέρισμα:  Παρά την προαναγγελία από το υπουργείο Οικονομικών, ότι σήμερα θα άνοιγε ξανά η διαδικτυακή εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές (1μμ) αυτο δεν έγινε. Τουλάχιστον 24.000 διακιούχοι που η αίτησή τους απορρίφτηκε το Δεκέμβριο, χωρίς δική τους ευθύνη, περιμένουν πώς και πώς να υποβάλλουν εκ νέου την αίτηση και να λάβουν το ποσό που δικαιούνται. 

Για όση ώρα η εφαρμογή παρέμενε ανενεργή δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση. Με βάση την ανακοίνωση η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως της Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2019.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η πλατφόρμα θα ανοίξει για τις εξής κατηγορίες δικαιούχων:

1η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος. Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφόσον το είχαν συμπληρώσει στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της αίτησης. Πιστώσεις σε δηλωθέντες στην εφαρμογή λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση του ΑΦΜ του δικαιούχου του κοινωνικού μερίσματος δεν θα πραγματοποιηθούν

2η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά εκείνος ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής φορολογικής δήλωσης. Για τις περιπτώσεις που ο έλεγχος έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα για κάποια έτη, θα πραγματοποιηθεί ένας πρόσθετος έλεγχος με διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων στον ΟΑΕΔ. Όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και για τους 12 μηνες για τα έτη κατά τα οποία δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, θα έχουν δικαίωμα να ολοκληρώσουν την αίτηση του κοινωνικού μερίσματος.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και του ΟΑΕΔ και οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρειάζεται μόνο να επανυποβάλλουν αίτηση εντός της νέας προθεσμίας που θα ανακοινωθεί, ενώ δεν απαιτείται να απευθυνθούν στα γραφεία του ΟΑΕΔ.

πηγή thepressroom

Continue Reading
Advertisement
konstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ερευνα8 ώρες ago

Ανεύρυσμα στον εγκέφαλο: Τα «ύπουλα» πρώιμα σημάδια

Ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου είναι ένα εξόγκωμα ή διόγκωση σε ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο. Το ανεύρυσμα εγεκφάλου μπορεί να παρουσιάσει διαρροή...

Super League8 ώρες ago

Ανανέωσε μέχρι το 2021 o Kρέσπο με τον ΠΑΟΚ

Ο Χοσέ Κρέσπο θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2021, καθώς επέκτεινε το συμβόλαιο...

Κόσμος8 ώρες ago

Σκάνδαλο στην Τουρκία: Βρέθηκε ψηφοφόρος ετών… 165!

Μία ψηφοφόρος που δεν έχει ψηφίσει ποτέ ηλικίας 165 ετών και χιλιάδες άλλοι ψηφοφόροι, όλοι τους καταγεγραμμένοι στο ίδιο διαμέρισμα,...

Euroleague8 ώρες ago

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 82-69: Ναυάγιο -και- στο Κάουνας!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν ήταν καλός για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς και γνώρισε την ήττα (82-69) από τη Ζαλγκίρις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες ago

«Ναι» από Σπ. Λυκούδη στη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη λύση του προβλήματος του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ κατέληξε το Πολιτικό Συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς Στη συνεδρίαση του...

Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Διαβάζονται