Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


mpalonia-me-ilion-1 / μπαλόνια με ήλιον
mpalonia-me-ilion-1 / μπαλόνια με ήλιον
Mπαλόνια με ήλιον

ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο πετάνε τα μπαλόνια με ήλιον

Τα μπαλόνια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε πάρτι, όμως αναρωτηθήκατε ποτέ για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν στον αέρα τα μπαλόνια με ήλιον; Η πληροφορία δεν μας ενδιαφέρει μόνο εγκυκλοπαιδικά, αλλά κυρίως πρακτικά· όταν διοργανώνουμε ένα πάρτι κι έχουμε δεκάδες πράγματα να προγραμματίσουμε τις τελευταίες ώρες, είναι λογικό να μην προλαβαίνουμε να φουσκώσουμε τα μπαλόνια τελευταία στιγμή. Αλλά πόσο νωρίτερα μπορούμε να το κάνουμε, διασφαλίζοντας παράλληλα το ότι δε θα ξεφουσκώσουν πριν τη λήξη του πάρτι;

Παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο ζωής των μπαλονιών

Το πόσο πετάνε τα μπαλόνια με ήλιον δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ακριβής επιστήμη, όμως είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τους ποικίλους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον «χρόνο πτήσης» ενός μπαλονιού.  

  • Το υλικό κατασκευής τους. Γενικά, τα μπαλόνια από λατέξ, μένουν φουσκωμένα για 8-12 ώρες αν είναι μικρά ενώ τα μεγαλύτερα κάποιες ώρες παραπάνω. Τα μπαλόνια αλουμινίου (foil balloons) θα πετάνε 3-5 μέρες ή και παραπάνω.
  • Το μέγεθος. Το μέγεθος του μπαλονιού παίζει μεγάλο ρόλο στη διάρκεια ζωής του, και γενικά όσο μεγαλύτερο είναι τόσο περισσότερο θα παραμείνει στον αέρα, για τον απλούστατο λόγο πως το περισσότερο ήλιο στο εσωτερικό τους ισούται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • Το σχήμα. Όσο πιο στρογγυλό είναι ένα μπαλόνι τόσο περισσότερο θα παραμείνει στον αέρα. Τα μπαλόνια που έχουν διαφορετικό σχήμα, όπως νούμερα, γράμματα, ζώα, αναπόφευκτα δεν συγκρατούν τον αέρα το ίδιο καλά και πετάνε λιγότερο.
  • Οι καιρικές συνθήκες. Οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του πάρτι καθώς και ο χώρος της διοργάνωσης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο· για παράδειγμα αν αφήσετε μικρά λατέξ μπαλόνια έξω σε άμεση επαφή με τον ήλιο και τη ζέστη, θα αντέξουν στην καλύτερη περίπτωση μερικές ώρες. Οι ιδανικές συνθήκες που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των μπαλονιών με ήλιον, είναι να βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, που το καλοκαίρι κλιματίζεται, καθώς αν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο μοιραία ελαττώνεται και ο χρόνος που θα παραμείνουν στον αέρα
  • Ο κατασκευαστής. Η ποιότητα του μπαλονιού και το αν είναι ή όχι αξιόπιστος ο κατασκευαστής τους επηρεάζουν σημαντικά το χρονικό διάστημα που αντέχει το μπαλόνι φουσκωμένο. Το ίδιο ισχύει και για το πόσο καλά είχαν αποθηκευτεί στο εργοστάσιο και το κατάστημα πριν την αγορά και την χρήση τους (ακραίες υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και η υγρασία θα επηρεάσουν τις ώρες που τα μπαλόνια θα μείνουν στον αέρα). 
  • Άλλοι παράγοντες. Τέλος, σημαντικοί παράγοντες είναι και το πόσο καλά γεμίσαμε εμείς τα μπαλόνια, χρησιμοποιώντας κάποια φιάλη με ήλιον –να βεβαιώνεστε πάντα πως έχουν γεμίσει πλήρως τα μπαλόνια– καθώς και το πώς τα δέσαμε μετά το φούσκωμα, γιατί οποιαδήποτε διαρροή θα συνεισφέρει στο γρήγορο ξεφούσκωμα. 
mpalonia-me-ilion-2/ μπαλόνια με ήλιον

Mπαλόνια με ήλιον

Πώς παρατείνουμε τον χρόνο ζωής των μπαλονιών με ήλιον

Για όλα τα μπαλόνια, αναπόφευκτα, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει με το που φουσκώσουν. Όμως ακόμα και οι 8 με 12 ώρες που παραμένουν στον αέρα τα απλά μπαλόνια από λατέξ, είναι σίγουρα αρκετό χρονικό διάστημα και διασφαλίζει πως θα στολίζουν τον χώρο σας αέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι. Ωστόσο, αν δεν σας αρκεί, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να παρατείνετε τη διάρκεια της ζωής τους. Ιδανικά επιλέξτε μπαλόνια αλουμινίου αντί αυτών από λατέξ, με στρογγυλό σχήμα, μεγάλο μέγεθος και από αξιόπιστα καταστήματα.

Μην κρεμάτε πάνω τους διάφορα αξεσουάρ (όπως κορδέλες, σερπαντίνες ή κομφετί) που θα τα «βαρύνουν», ενώ πάντα να έχετε υπόψη σας τον χώρο και χρόνο που θα διοργανώσετε το πάρτι σας, καθώς και τις καιρικές συνθήκες. Τέλος, μπορείτε να ψεκάσετε τα μπαλόνια εξωτερικά με κάποιο διαφανές σπρέι (όπως για παράδειγμα λακ μαλλιών) ή εσωτερικά με ειδικά σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο τα οποία «σφραγίζουν» τους πόρους και τα κενά μεταξύ των μορίων του λατέξ για να μη διαρρεύσει γρήγορα το ήλιον.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

Featured

Σίγουρα εκεί ψηλά θα φοράει το μπλε μαντήλι, που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζω

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε τα ξημερώματα στην Πτολεμαΐδα όταν η 33χρονη Παναγιώτα Τσαούση, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι της χωρίς τις αισθήσεις της....

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.