Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


LIFE

Πόσες μέρες χρειάζεται να εργαστεί ο Έλληνας για να αποκτήσει το iPhone 13 Pro (128GB);

Νέα έρευνα του Picodi.com δείχνει το πόσο κοστίζει επί της ουσίας στον Έλληνα χρήστη το νέο smartphone.

Δεν έχει περάσει καιρός από την ώρα που ανακοινώθηκαν οι τιμές των iPhone 13iPhone 13 miniiPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max και μια νέα έρευνα του Picodi.com φέρνει στη δημοσιότητα ένα γράφημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η έρευνα της ομάδας καταγράφει και υπολογίζει βάσει του μέσου μισθού κάθε χώρας (και της τοπικής τιμής της συσκευής), πόσες μέρες χρειάζεται να δουλέψει κάποιος για να μπορέσει να αποκτήσει το νέο «έξυπνο» τηλέφωνο της Apple.

Στην πρώτη θέση του πίνακα βρίσκεται η Τουρκία με 92,5 μέρες, ενώ ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα οι Φιλιππίνες (με 90,2 μέρες), η Βραζιλία (με 79,2 μέρες), η Ινδία (με 75,7 μέρες) και το Μεξικό (με 49,3 μέρες).

H Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση του πίνακα, ανάμεσα σε 47 χώρες, λίγο πιο κάτω από Σλοβακία, Λετονία και Πολωνία και λίγο πάνω από Λιθουανία, Πορτογαλία και Κίνα. Ο Έλληνας πρέπει να δουλέψει κατά μέσο όρο 25,1 ημέρες για να μπορέσει να αποκτήσει το iPhone 13 Pro (128GB), η τιμή του οποίου έχει ανακοινωθεί στα €1179.

Όπως σημειώνει το Picodi.com, για τη χώρα μας μπήκαν στην συνάρτηση ο μέσος μισθός που σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ είναι €987 καθαρά και έγιναν οι σχετικοί υπολογισμοί. Όπως σημειώνεται δε από την ανάλογη έρευνα που έγινε πέρσι, η κατάσταση στη χώρα μας βελτιώθηκε φέτος, αφού μειώθηκαν οι μέρες κατά 1,4.

Picodi

Συγκριτικά, τα τελευταία χρόνια, ο Έλληνας χρειαζόταν να εργαστεί τον παρακάτω αριθμό ημερών για να αποκτήσει το iPhone Pro.
2018: 27,8 μέρες
2019: 27,7 μέρες
2020: 26,5 μέρες
2021: 25,1 μέρες

Η Κύπρος βρίσκεται στην 25η θέση του πίνακα, μιας και ο μέσος μισθός είναι €1664 και οι κάτοικοι της χώρας χρειάζεται να εργαστούν 14,9 ημέρες για να αποκτήσουν το φετινό iPhone Pro 128GB. Στην κορυφή του πίνακα βρίσκονται οι Ελβετοί (που χρειάζεται να εργαστούν μόλις 4,4 μέρες) και οι Αμερικανοί (με 5,9 ημέρες).

Πηγή: Picodi.com

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

Featured

Σίγουρα εκεί ψηλά θα φοράει το μπλε μαντήλι, που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζω

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε τα ξημερώματα στην Πτολεμαΐδα όταν η 33χρονη Παναγιώτα Τσαούση, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι της χωρίς τις αισθήσεις της....

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.