Το ρόδι, εκτός από σύμβολο καλής τύχης είναι και ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες το οποίο δυσκολευόμαστε συνήθως να καθαρίσουμε. Η Ιωάννα Σταμούλου όμως μάς δείχνει ότι τα πράγματα τελικά είναι πολύ απλά.
*Χαράσσετε πρώτα οριζόντια το ρόδι στη μέση χωρίς όμως να προχωρήσετε σε βάθος για να μην “πληγώσετε” τους σπόρους.
*Στη συνέχεια ανοίγετε προσεκτικά το ρόδι στα δυο.
*Παίρνετε το ένα κομμάτι και ακουμπάτε την κομμένη πλευρά στο ένα σας χέρι το οποίο έχετε βάλει ακριβώς πάνω από ένα μπολ. Χτυπάτε το ρόδι με μία ξύλινη κουτάλα γύρω γύρω μέχρι να σταματήσει να βγάζει σπόρους. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με το άλλο κομμάτι.
olivemagazine