Πως η ψηφιακή κάρτα εργασίας αύξησε τις καταγεγραμμένες υπερωρίες 

Άλλη μια απάντηση σε επικριτές δίνει ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτηση στα social media υπερασπιζόμενος το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Σύμφωνα με ανάρτηση του στο προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρει πως η σωρευτική αύξηση των υπερωριών το 2022 και το 2023 στα σούπερ μάρκετ είναι 61,2% σε σχέση με το 2021. Επισημαίνει ακόμη πως με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας οι υπερωρίες πλέον δηλώνονται, καταγράφονται και πληρώνονται, ενώ θυμίζει τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ όπου εμφανίζεται η αύξηση των δηλωμένων υπερωριών.

Ο ίδιος σημείωσε πως στις τράπεζες η αύξηση ανήλθε στο 14%. Στις εταιρίες security σημειώθηκε αύξηση 11,5% το 2023 (που εφαρμόστηκε) σε σχέση με το 2022. Αντίστοιχα, στο λιανεμπόριο και στη βιομηχανία καταγράφεται αύξηση πάνω από 10% φέτος, σε σχέση με το αντίστοιχο 7μηνο του 2023.

«Θυμάμαι ακόμα τις αντιδράσεις που είχαμε συναντήσει όταν ήμουν Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και είχαμε θεσπίσει και ξεκινήσει να εφαρμόζουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Υπογραμμίζαμε τότε ότι είναι ένα εργαλείο το οποίο συμβάλλει καθοριστικά να μην “κλέβει” κανείς το ωράριο και τις υπερωρίες των εργαζόμενων. Και τι δεν ακούσαμε από τους δήθεν προοδευτικούς! Ότι το μέτρο θα αποτύχει παταγωδώς, ότι ρίχνουμε απλά στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων, ότι εμείς “καταστρέφουμε” τους εργαζόμενους με κάθε μας πρωτοβουλία», αναφέρει ο υπουργός.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προχωρήσαμε στην εφαρμογή αυτού του καινοτόμου και σύγχρονου μέτρου. Χαίρομαι ακόμα που η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτάθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Δόμνα Μιχαηλίδου. Και επεκτείνεται σήμερα περαιτέρω από τη Νίκη Κεραμέως, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα ολοένα και περισσότερων εργαζόμενων», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

- Advertisement -

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *