Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας, σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το αρχειακό υλικό και την επαφή τους με την τοπική ιστορία μέσα από αυτό. Ως εκ τούτου, αυτό το διάστημα διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα σε εξωτερικό χώρο, ώστε να εναρμονιστούμε με τις υπάρχουσες επιδημιολογικές συνθήκες.

Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά, μέσα από εποπτικό υλικό και διαδραστικό παιχνίδι, πώς η Λαμία βίωσε την Ιταλική και Γερμανική κατοχή, από την αρχή του πολέμου έως την απελευθέρωση της πόλης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας με την ελεύθερη συμμετοχή σχολείων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, τηρώντας τα προβλεπόμενα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας με την ελεύθερη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

“Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους αποτελούν τον φορέα που διαφυλάττει την ιστορία του Ελληνικού Κράτους και της πόλης μας. Σε συνεργασία με τη Προϊσταμένη του Τμήματος των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Φθιώτιδα κα.Σοφία Βακιρτζηδέλη, διοργανώσαμε το διαδραστικό παιγνίδι «Άγιος Λουκάς» και το εντάξαμε στις εορταστικές εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης μας από τους κατακτητές καθώς και του Πολιούχου μας Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά. Στόχος μας είναι, τα παιδιά και οι μαθητές, το αύριο της πόλης μας και της πατρίδας μας, να γνωρίσουν τα γεγονότα και τα πρόσωπα που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης μας και άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο παρόν και το μέλλον. Η απήχηση που είχε στους μαθητές μας η δράση αυτή και το μεγάλο ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία ότι τα παιδιά μας είναι η «ελπίδα του μέλλοντος» αυτής της πόλης” σημείωσε ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκος. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα μνημεία της πόλης που συνδέονται τον ήρωα της Επανάστασης του 1821, Αθανάσιο Διάκο, και να μπορούν να αναγνωρίσουν μέσα από τις εικόνες της καθημερινότητάς τους την αξία των μνημείων ως ιστορικών σημείων αναφοράς και ως έργων τέχνης.

Για πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ: 2231027087 και mail@gak.fth.sch.gr.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται καθ’ όλο το σχολικό έτος 2021-2022, κάθε Πέμπτη, σε ώρα που θα καθορίζεται κατόπιν ραντεβού.

Υπεύθυνη προγράμματος: κ. Βακιρτζηδέλη Σοφία, Βιβλιοθηκονόμος ΜΑ-Προϊσταμένη Τμήματος ΓΑΚ Φθιώτιδας.

Δείτε εικόνες

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:TOP STORIES