0

Λίγοι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι μαθητές που επέστρεψαν στα θρανία. Δείτε εικόνες και βίντεο από τη… δεύτερη πρώτη μέσα στο σχολείο.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και των δυο πρώτων τάξεων του Λυκείου επέστρεψαν σήμερα (18.05.2020) στα σχολεία. Φυσικά, με… κανόνες και αποστάσεις.

Μετά τα παιδιά της Γ’ Λυκείου που επέστρεψαν στα θρανία στις 11 Μαΐου, η χαλάρωση των μέτρων φέρνει από σήμερα στα σχολεία και το μεγαλύτερο μέρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, αλλά και της Α’ και Β’ Λυκείου επέστρεψαν στις τάξεις, με τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού.

Κάποιοι από τους μαθητές εμφανίστηκαν με μάσκα στο σχολείο. Άλλωστε το μέτρο είναι προαιρετικό.

Στην είσοδο, οι καθηγητές πρόσεχαν ώστε τα παιδιά να μπαίνουν με… αποστάσεις το ένα από το άλλο. Κι όταν οι αποστάσεις δεν τηρούνταν, κάποιοι σταματούσαν στην πόρτα μέχρι να θερμομετρηθεί και να απομακρυνθεί ο συμμαθητής τους που προηγούνταν. Και όταν το πεδίο ήταν ελεύθερο, ο καθηγητής έδινε το ΟΚ να περάσει ο μαθητής.

Τα μαθήματα Γυμνασίων και Λυκείων θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου, ενώ όσο διαρκούν, θα ισχύουν οι κανόνες που ίσχυαν και για την Γ’ Λυκείου, δηλαδή 15 μαθητές (μέγιστο) ανά τάξη, αποστάσεις, χωριστά διαλείμματα, όχι παιχνίδια με μπάλα και κλειστά κυλικεία.

Κάμερες και… παλιά βιβλία στα σχολεία

Η επιστροφή στα σχολεία δεν έχει μόνο τις αλλαγές που απαιτεί ο κορονοϊός.

Τα μαθήματα Γυμνασίων και Λυκείων θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου, ενώ όσο διαρκούν, θα ισχύουν οι κανόνες που ίσχυαν και για την Γ’ Λυκείου, δηλαδή 15 μαθητές (μέγιστο) ανά τάξη, αποστάσεις, χωριστά διαλείμματα, όχι παιχνίδια με μπάλα και κλειστά κυλικεία.

Έχει και τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων (που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων), την επισήμανση ότι πρέπει να φροντίσουν τα βιβλία τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και την ερχόμενη σχολική χρονιά και τη δυνατότητα παρακολούθησης (για τους μαθητές γυμνασίων) μέχρι την λήξη της χρονιάς την Ενισχυτική Διδασκαλία.

Η ζωντανή μετάδοση μαθήματος αφορά μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ σύμφωνα με το υπουργείο, η κάμερα θα πρέπει να εστιάζει στον εκπαιδευτικό ή/και στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας μόνον, ενώ η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος δεν αφορά μέρος της διδακτικής ώρας που σχετίζεται με τυχόν εξέταση μαθητών. Η εν λόγω απόφαση έχει ισχύ μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, επικαλούμενες τη σημασία προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, με το υπουργείο να τονίζει ότι είναι νόμιμος ο σκοπός της εν λόγω ρύθμισης.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Νewsroom

Στις 20 Μαΐου οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία

Previous article

Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in ΕΛΛΑΔΑ