Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 14 τόνων και 355 κιλών καπνού προέβησαν στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πάτρας, κατά την διάρκεια ελέγχου στο νότιο λιμάνι της πόλης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, στελέχη της περιφερειακής ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έλεγχο σε φορτηγό, πριν το όχημα εισέλθει σε πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν 99 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν προαναφερόμενη ποσότητα χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση, αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών – απορριμμάτων καπνού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων καπνού, τα οποία στην συνέχεια απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, έπειτα από έκθεση του Τελωνείου Πατρών, στο χρηματικό ποσό των 2.820.298 ευρώ.
protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.