Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίες χιλιομέτρων, πας χωρίς πλοίο: Το νησί που τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα βουλιάξει από Έλληνες

Τέτοιο ον είναι ο άνθρωπος και η προσαρμοστική ανάγκη αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης. Και τέτοιο ζήτημα έχει ήδη τεθεί για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα που η η ζωή τους εξαρτάται από τον τουριστικό κλάδο. Δεν είναι μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που περίμεναν τη θερινή σεζόν για να δουλέψουν σε κάποιο νησί και να βγάλουν τα έσοδα ενός χρόνου σε 4-5-6 μήνες. Είναι και οι έμμεσα ενδιαφερόμενοι, αυτοί δηλαδή στους οποίους θα διακινείτο το χρήμα από τα χέρια των ξένων τουριστών στην ελληνική αγορά.

Φέτος, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Προβλέπεται κυρίως εσωτερική διακίνηση, κάτι που δεν πρόκειται να επιφέρει κάποια διαφοροποίηση εν συνόλω στην ελληνική οικονομία. Μπορούμε όμως να δούμε την έστω και σε χαμηλότερη κλίμακα σε σχέση με πέρσι τόνωση τοπικών οικονομιών έναντι άλλων.

Πιο συγκεκριμένα, είναι προφανές ότι κάποια ελληνικά νησιά με μεγάλη δημοφιλία, που φιλοξενούσαν για πολλά χρόνια πρόσωπα με μεγάλο πορτοφόλι, έχουν τα μέσα και το know how για να φτιάξουν υποδομές που θα μπορούσαν να προσελκύσουν έναν επαρκή τουριστικό αριθμό και φέτος, ιδίως από χώρες όπου ο ιός τέθηκε υπό έλεγχο και η οικονομία δεν υπέστη καταστροφικό πλήγμα. Τέτοιες χώρες είναι η Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Τσεχία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία με τις οποίες συζητά η Ελλάδα για ένα μπλοκ τουριστικών “φυσαλίδων”.

Μύκονος, Σαντορίνη και Πάρος ενισχύουν τις μονάδες υγείας τους και φροντίζουν να έχουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να μην φοβηθεί ο τουρίστας και ιδίως ο ξένος. Σε σχέση όμως με αυτά τα νησιά, υπάρχει ένα που αριθμεί περισσότερα πλεονεκτήματα και φέτος αναμένεται να βουλιάξει από Έλληνες.

Παραλίες χιλιομέτρων, πας χωρίς πλοίο: Το νησί που τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα βουλιάξει από Έλληνες

Η Λευκάδα είναι ένα νησί που ταυτόχρονα… δεν είναι νησί, με την έννοια πως είναι προσβάσιμη και με οδική διαδρομή. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ευκολία για πολλούς που δεν είχαν σκοπό να αναβάλλουν τις διακοπές τους λόγω του ιού, αλλά δεν ήθελαν και να το ρισκάρουν με καράβια ή αεροπλάνα. Αν βρεθεί ένα κρούσμα στη Λευκάδα, μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα και να πάει σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Ηπείρου ή να πάρει το αεροπλάνο από την Πρέβεζα που απέχει 40 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Παραλίες χιλιομέτρων, πας χωρίς πλοίο: Το νησί που τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα βουλιάξει από Έλληνες

Αυτό αποτελεί ένα στρατηγικό πλεονέκτημα του νησιού σε βαθμό που οι εκτιμήσεις δείχνουν μικρότερη του αναμενομένου μείωση στις τουριστικές αφίξεις που δεν γίνονται με πλοίο.

Το έτερο μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού είναι οι παραλίες του. Κάθε χρόνο στη Λευκάδα παρατηρείται τρομερή πολυκοσμία και πολλές φορές μπορείς να πας σχετικά νωρίς και να δεις γεμάτες τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Αυτό φέτος θα πρέπει να διαφοροποιηθεί και είναι κάτι που μπορεί να το πετύχει η Λευκάδα, μιας και οι περισσότερες φημισμένες παραλίες του νησιού έχουν μεγάλη ακτογραμμή, άρα μπορούν να φιλοξενήσουν κόσμο στο πλαίσιο των αποστάσεων.

πηγή: menhouse.gr

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

TOP STORIES

Σοβαρό τροχαίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Λαμίας. Μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία προσπάθησε να...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

TOP STORIES

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb οι αγορές του ήταν εξαιρετικές και οικονομικές.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.