«Δεν πρόκειται να δώσω ποτέ άφεση αμαρτιών σε όποιον καταδικάσθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ελπίζω να είναι σαφές και μπορείτε να το πείτε». Αυτό δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, αναφερόμενος σε ένα θέμα… ταμπού για το Βατικανό. Ένα θέμα που -δυστυχώς- έχει δει αρκετές φορές το «φως» της δημοσιότητας… 
Πάπας Φραγκίσκος: Καμία ανοχή!
Τα παραπάνω είπε μιλώντας σήμερα στα μέλη της ειδικής επιτροπής της Αγίας Έδρας για την προστασία των ανηλίκων. «Δεν υπέγραψα ποτέ μου μια τέτοια άφεση αμαρτιών και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ», πρόσθεσε ο ποντίφικας.
Ο Αργεντινός πάπας τόνισε ότι: «Όλη η Εκκλησία πρέπει να έχει πραγματική επίγνωση του προβλήματος», Επίσης πως «είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις (κληρικών που έχουν κατηγορηθεί για παιδεραστία, σ.σ.), οι οποίες δεν προχωρούν». Εξήγησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό της ειδικής επιτροπής του Βατικανού που ασχολείται με καταγγελίες σε βάρος κληρικών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση ανηλίκων.
«Η σεξουαλική κακοποίηση είναι μια τρομερή αμαρτία. Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα μας διδάσκουν ο Ιησούς και η Εκκλησία», είπε ο Φραγκίσκος. Δεν δίστασε να παραδεχθεί, τέλος, ότι «η Καθολική Εκκλησία αντιμετώπισε τα αδικήματα αυτά με καθυστέρηση». Τέλος, ότι «μια μόνον κακοποίηση είναι αρκετή για να υπάρξει οριστική καταδίκη». 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.