Στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ποδοσφαίρου και στα θετικά-αρνητικά της υπόθεσης αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να σκλαβωθώ σε κάποιον μεγάλο για ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Θα παραμείνω ελεύθερος όσο αντέξω και μετά γεια σας», τόνισε -μέσω του Metropolis- ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου της Φθιώτιδας, ο οποίος μίλησε και για το ενδεχόμενο (που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες) πρόκρισης της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά μίλησε για: 

-το θέμα της αναδιάρθρωσης: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος ή λυπημένος. Τα περιμέναμε αυτά, τα ξέραμε, απλά κάποιοι δεν ήθελαν να τα πιστέψουν. Ενώ είπαμε ότι θα πάμε σε κεντρική διαχείριση, κάποιοι πέρσι πήγαιναν και έκλειναν συμβόλαιο για τον εαυτό τους. Ηταν φυσικό κι επόμενο, λοιπόν, να συμβαίνουν αυτά σήμερα. Άποψή μου είναι, αν είναι να γίνει η αναδιάρθρωση να γίνει φέτος. Έφτιαξα ένα μεγάλο μπάτζετ για τη Λαμία προκειμένου να πετύχω τη σωτηρία».

-το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Λαμίας με την ΕΡΤ: «Εμείς παίρνουμε 1,41 εκ. ευρώ από την ΕΡΤ. Βεβαίως, υπάρχουν ομάδες της Super League του βεληνεκούς της Λαμίας με μεγαλύτερα συμβόλαια στη Nova. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα χρήματα από την ΕΡΤ είναι ένα ποσό που σε στηρίζουν για να βγάλεις τη χρονιά».

-την πιθανότητα να έπαιρναν οι ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ τα ίδια χρήματα στην ελεύθερη αγορά: «Με την προσπάθεια που κάναμε εμείς μας έδιναν ένα ποσό γύρω στο εκατομμύριο. Ξαναλέω, όμως, ότι υπάρχουν ομάδες σαν την Λαμία που παίρνουν από τη Nova 1,8 ίσως και δύο εκατομμύρια ευρώ. Ίσως να χρησιμοποίησαν κάποιες γνωριμίες γι’ αυτό. Εγώ, όμως, δεν είμαι διατεθειμένος να σκλαβωθώ σε κάποιον μεγάλο για ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Θα παραμείνω ελεύθερος όσο αντέξω και μετά γεια σας».

-την πιθανότητα ενός τελικού ΠΑΟΚ-Λαμίας: «Είναι δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Γιατί όχι; Να ξέρετε, πάντως, ότι η Λαμία θα είναι δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ. Γιατί να μην πάει μια μικρή ομάδα στον τελικό; Γιατί να μην έχουμε και ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης στον τελικό; Ή ακόμη καλύτερα Αστέρας Τρίπολης-Λαμία; Γίνονται βήματα προς το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά, κάποια βήματα έγιναν».

-την προ ημερών δήλωση Μελισσανίδη πως θα χαιρόταν αν έπαιρνε το Κύπελλο μια επαρχιακή ομάδα: «Για να το είπε, προφανώς το πιστεύει. Πιστεύω ότι εννοεί να μην απαξιώνονται οι μικρές ομάδες. Γιατί δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς ανταγωνιστικές μικρές ομάδες. Είναι όμορφο να διεκδικούν το Κύπελλο μικρές ομάδες».

Πηγή:sport-fm

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:Super League