Καθημερινά φωνές, μηνύματα, άρθρα & συνθήματα επιζητούν & επικροτούν τη στροφή της χώρας μας στην κανονικότητα.

Με ποια μορφή την εννοούμε όμως ; Την σύγχρονη, την ευρωπαϊκή, που επιφυλάσσει για τους πολίτες του κάθε ευνομούμενο & συντεταγμένο Ευρωπαϊκό κράτος, ή μιαν άλλη προσαρμοσμένη στις δικές μας “ιδιαιτερότητες” και απαιτήσεις, με τις υπερβολές, τις εξαιρέσεις, τις παρατάσεις, τις καθυστερήσεις, τις αβλεψίες & τις αβελτηρίες μας ;

Του Πάνου Φώσκολου  / Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγο, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων

Οι “μάχες” του πολίτη στην καθημερινή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία με τους κάθε λογής ανεπαρκείς, ατομιστές, παρανόμους, διεφθαρμένους ή βολεψάκηδες,
Οι “μάχες” στους δρόμους & στις θάλασσες με τους κάθε λογής παραβάτες, εγκληματικά αμελείς ή εξυπνάκηδες,
Οι “μάχες” στα δάση & στο περιβάλλον με τον παραλογισμό & τον ελλιπή σεβασμό & σχεδιασμό,
Οι “μάχες” στη Βούλη, την πολιτική, τα ΑΕΙ με τους κάθε λογής Πολάκηδες, φελλούς& μπαχαλάκηδες , είναι μάχες για το αυτονόητο, την σύγχρονη πραγματικότητα & την κανονικότητα. Είναι όμως δύσκολες & απαιτητικές. Για να κερδηθούν απαιτείται μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία με ζητούμενα όπως ενότητα, πειθαρχία, γνώση, αλληλοσεβασμός, αυτοβελτίωση και κατάλληλες “επενδύσεις”.

Όχι μόνο αυτές (απαραίτητες βέβαια) που αφορούν στον στενό οικονομικό τομέα αλλά τις πιο “πολύτιμες” που αφορούν στην Παιδεία, το Κράτος Πρόνοιας, στην Ασφάλεια, στη Δικαιοσύνη & στην Αξιοκρατία.

Με την σύνθεση της κυβέρνησης της 7ης Ιουλίου ο πήχης αυτή τη φορά φαίνεται να πήγε ψηλά. Βιογραφικά πλούσια, μυαλά κοφτερά, προγράμματα σύγχρονα & ουσιαστικά. Είναι στο δικό μας χέρι όμως αν θέλουμε τον πήχυ να τον φτάσουμε & να τον ξεπεράσουμε…

Η γενιά μας οφείλει να δείξει το δρόμο, η Ελλάδα δεν μπορεί & δεν της αξίζει να υστερεί, οι απαιτήσεις της νέας εποχής δεν περιμένουν & η “Ευρωπαϊκή κανονικότητα” πρέπει να γίνει Ελληνική -όχι εικονική- πραγματικότητα !

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

2 Comments

  1. Οσο εσεις κ Φωσκολε εχετε πελατες που κανουν τα παντα για να γκρεμισουν ολα οσα υποστηριζετε ας μην μιλατε καλυτερα… τουλαχιστον δημοσια….

  2. Αγαπητέ Πρόεδρε, συγχαρητήρια για το άρθρο. Επιτρέψτε μου να αναφέρω την άποψη μου. Όταν οι Ηγεσίες «πατήσουν» γερά, στα υγιή «θεμέλια» του Έθνους, που είναι τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη & οι ιερές παραδόσεις της Φυλής, τότε μαζί με τον Λαό, γρήγορα θα «μεταμορφώσουμε» την κοινωνία & γενικά την «άπιαστη» σε όλα Πατρίδα μας.
    Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ευημερία, Ασφάλεια, Υγεία, & Εθνική Παιδεία, για όλους….
    Δύσκολο το βλέπω…

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like