Πανηγυρισμοί, αλλά και ανησυχία εντός και εκτός Βενεζουέλας για τη σύλληψη του Μαδούρο -Δείτε εικόνες και βίντεο

2 Min Read

Η σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο από τις ΗΠΑ με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του Καράκας, όσο και εκτός συνόρων.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Άπαντες στη Βενεζουέλα από χθες παρακολουθούν παγωμένοι τις καταιγιστικές εξελίξεις, λίγες ώρες μετά τη νύχτα τρόμου που πέρασαν με στοχευμένες εκρήξεις που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης με την ονομασία «Absolute Resolve» για τη σύλληψη του Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη Νέα Υόρκη και θα δικαστεί με την κατηγορία της ναρκοτρομοκρατίας, μαζί με τη σύζυγό του.

Πλέον το Καράκας είναι χωρισμένο στα δύο. Όπως έλεγε χθες στο iefimerida.gr Ελληνίδα που ζει στη χώρα, η «μισή» Βενεζουέλα θέλει να φύγει ο Μαδούρο, διότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολα, ενώ η άλλη μισή είναι μαζί του.

«Ευγνώμων στις ΗΠΑ, αλλά…»
Κάτοικος του Καράκας ανέφερε στο BBC ότι προς το παρόν, είναι ευγνώμων στις ΗΠΑ που «έβγαλαν τον Μαδούρο από τη μέση» επειδή τώρα, «τουλάχιστον μπορεί να δει ξανά λίγο φως στο τέλος του τούνελ».

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Όμως, την ίδια ώρα, ένας άλλος Βενεζουελάνος, ο Χόρχε, που ζει κοντά στο Καράκας, δήλωσε στο BBC ότι ενώ είναι ευγνώμων «στις Ηνωμένες Πολιτείες», φοβάται ότι οι επόμενες μέρες δεν θα είναι εύκολες.

Πανηγυρισμοί για τη σύλληψη Μαδούρο
Ωστόσο, η σύλληψη του Μαδούρο, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media έχει κάνει αρκετούς ανθρώπους που έχουν φύγει από τη Βενεζουέλα να βγουν στους δρόμους να το πανηγυρίσουν.

Από την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βολιβία μέχρι την Ισπανία πολλοί είναι οι Βενεζουελάνοι που ξεχύθηκαν με σημαίες και πλακάτ στους δρόμους προκειμένου να πανηγυρίσουν το τέλος του Μαδούρο. Ιδιαίτεροι ήταν και οι πανηγυρισμοί στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου μεταφέρθηκε ο Μαδούρο μετά από μια κινηματογραφική επιχείρηση μεταφοράς του με χειροπέδες και δεμένα μάτια.

Δείτε εικόνες με πανηγυρισμούς ανά τον κόσμο:

madouros3 | Lamianow.gr

Βενεζουελάνοι γιορτάζουν στον Οβελίσκο του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή το Σάββατο (3/1), μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ, ότι ο Νικολάς Μαδούρο είχε συλληφθεί και μεταφερθεί εκτός Βενεζουέλας

madouros1 | Lamianow.gr
madouros2 | Lamianow.gr

Πηγή: iefimerida.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *