Πανελλήνιες 2026: Η Ειρήνη Σόλια αναλύει τα θέματα της Έκθεσης στο Lamianow.gr – Οι απαντήσεις στο πρώτο μάθημα – ΒΙΝΤΕΟ

Η φιλόλογος – γλωσσολόγος Ειρήνη Σόλια αναλύει στο Lamianow.gr τα θέματα της Έκθεσης, με την οποία ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες 2026. Στην ανάλυσή της παρουσιάζει τα βασικά σημεία του πρώτου μαθήματος, σχολιάζει τη διατύπωση των θεμάτων και δίνει τις απαντήσεις για τους υποψηφίους.

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
H φιλόλογος - γλωσσολόγος Ειρήνη Σόλια

Η φιλόλογος – γλωσσολόγος Ειρήνη Σόλια αναλύει στο Lamianow.gr τα θέματα της Έκθεσης, με την οποία ξεκίνησαν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ανάλυσή της, η πρεμιέρα των εξετάσεων έγινε με θετικό πρόσημο, καθώς τα θέματα χαρακτηρίζονται καλοδιατυπωμένα και σαφή. Ιδιαίτερα οι ερωτήσεις στη θεωρία ήταν ξεκάθαρες, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να οργανώσουν με ασφάλεια την απάντησή τους.

Η Ειρήνη Σόλια επισημαίνει ότι το θέμα της έκθεσης δεν στηριζόταν στην αποστήθιση, αλλά απαιτούσε κριτική και συνδυαστική σκέψη. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να προσεγγίσουν ζητήματα που σχετίζονται με την κοινωνική τους ευαισθησία, γεγονός που ανέβασε το επίπεδο της απαιτούμενης σκέψης.

Σε ό,τι αφορά το ποίημα, το χαρακτηρίζει έντονα φορτισμένο συναισθηματικά, εκτιμώντας ότι μπορούσε να λειτουργήσει εμπνευστικά για τους νέους. Παράλληλα, υπενθυμίζει πως οι Πανελλαδικές είναι, πέρα από εξετάσεις γνώσεων, και μια δοκιμασία ψυχραιμίας, συγκέντρωσης και αντοχής.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑΤΑ page 0001 1
ΘΕΜΑΤΑ page 0002 1
ΘΕΜΑΤΑ page 0003 1
ΘΕΜΑΤΑ page 0004 1
ΘΕΜΑΤΑ page 0005 1

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΛΙΑ

ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2026 page 0001
ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2026 page 0002
ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2026 page 0003
ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2026 page 0004
ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2026 page 0005
ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2026 page 0006
ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2026 page 0007
Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
2 Σχόλια
  • Τώρα νοιάστηκαν για την εκπαίδευση
    Και τις πανελλαδικές δεν βλέπουν το πρόβλημα με τους μαθητευόμενους των επαλ και ΟΑΕΔ που πέφτουν θύματα συμβάσεων με ηλίθιους εργοδότες σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και δεν παίρνουν τα πτυχία τους γιατί κάνουν παραποίηση συμβάσεων με μόνα θύματα μαθητές.
    Προστατέψτε τους φτωχούς μαθητές και περάστε τους στις εξετάσεις αν πέσαν θυματα

  • ΟΠΩΤΕ 1 μάθημα προστατέψτε και δώστε πτυχία στους μαθητές που έπεσαν θύματα από ανευθυνότητα καθηγητή και εργοδότη Όσο ψηλά και να είναι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *