Ένας αυθεντικός ιταλικός πειρασμός, η συνταγή για τέλεια πανακότα! Ακολουθήστε τα βήματα για μια πετυχημένη πανακότα, εύκολα και γρήγορα!
Υλικά (Σερβίρει 8)
- 1 κιλό φρέσκο γάλα πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (3 φύλλα των 5 γραμμαρίων)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για τη σως:
- 200 γρ. μαρμελάδα (όποια γεύση προτιμούμε)(προτείνουμε κεράσι ή φράουλα)
- 50 γρ. νερό
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 2 λεπτά ώσπου να μαλακώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα, το ξύσμα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει βράση το γάλα και αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας όμως από ώρα σε ώρα για να μην κάνει κρούστα.
‘Όταν η κρέμα μας πάρει κανονική θερμοκρασία (δωματίου) τη μοιράζουμε σε ατομικά μικρά μπολ ή φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Για την προετοιμασία της σος, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό σε ένα μπολ ή στο μπλέντερ ώστε να αραιώσει και να είναι σε ρευστή μορφή.
Σημειώσεις συνταγής
Για το σερβίρισμα, βγάζουμε τις πανακότες από το ψυγείο μετά από 3 με 4 ώρες και αναποδογυρίζουμε το κάθε φορμάκι σε ξεχωριστό πιατάκι, ενώ τέλος περιχύνουμε με τη σως μαρμελάδας το καθένα.