0

Η κομβική θέση της Πόλη είναι κρίσιμη για την καραντίνα στην Ελλάδα αφού η “στενωπός” της Λαμίας, συγκρατεί την εκρηκτική διάδοση της επιδημίας, εξηγεί μιλώντας στο Ράδιο Λαμία και το LamiaNow, o γνωστός καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής, πρόεδρος του Ομίλου 300 και των AHEPANS.

“Είναι απόλυτη υποχρέωσή μας να παραμείνουμε στα σπίτια μας και να μην διασπείρουμε την Επιδημία. Η Στρατηγική θέση της Λαμίας για όλη την Ελλάδα, θα σημάνει μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού και οφείλουμε να επιδείξουμε σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση αυτή τη στιγμή.

Οι Επιδημίες παρουσιάζουν εκρηκτική ανάπτυξη όταν εισέλθουν σε κομβικές Πόλεις όπως η Λαμία.
Ας μείνουμε, επιτέλους, σπίτια μας. Δεν είναι επαρκής εικόνα καραντίνας αυτή που παρουσιάζει η πόλη μας τα πρωινά. Είμαστε στο σημείο μέγιστης ευθύνης” 

Ο κ. Ιακωβής χαρακτηρίζει ικανοποιητική την πορεία της Πανδημίας στην Ελλάδα, γεγονός που οφείλεται στην σοβαρότητα της Κυβέρνησης, την υπευθυνότητα της Αντιπολίτευσης, τους κ. κ Τσιόδρα και Χαρδαλιά καθώς και στην πρωτοφανή πειθαρχία που επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών, ενώ σχολιάζοντας την άσχημη τροπή που πήρε η πανδημία σε άλλες χώρες όπου ο ιός ¨θερίζει” ζωές, κάνει λόγο για πολιτικούς, ανεύθυνους δεξιούς και αριστερούς λαϊκιστές που στέκονται απέναντι στην Επιστήμη.

Η Επιστήμη είναι δομικά αντίθετη στην ψυχοσύνθεσή τους. Δεν επιθυμούν να ελέγχονται. Θέλουν αυθαίρετα να ψεύδονται και να λαϊκίζουν χωρίς αντικειμενική κριτική. Θέλουν η προσωπική τους γνώμη να υπερισχύει της αντικειμενικής επιστημονικής γνώσης. Πραγματικότητα, ο Λαϊκιστής λαοπλάνος έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Και, φυσικά, ηττάται. Δυστυχώς, όμως οι ακραίοι Λαϊκιστές ταλαιπωρούν και τους υπηκόους τους, που γοητευμένοι από την έντονη “προσωπικότητά” τους, νομίζουν ότι η “γνώμη τους” μπορεί να επιβληθεί στους Νόμους της Φύσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ιακωβή, μόλις έλαβε τέλος ένας μικρός Μεσαίωνας. Επισφραγίστηκε, δυστυχώς, με μια φοβερή πανδημία. Ο μεσαίωνας που μόλις περάσαμε, ήταν γεμάτος τσαρλατάνους, ψεκασμένους, αντιεμβολιαστές, ομοιοπαθητικούς, αστρολόγους, φήμες, δεισιδαιμονίες, θεωρίες συνωμοσίας και απέχθεια των κυβερνώντων προς την Επιστήμη. Γνωστοί εκπρόσωποί του ο Trump, ο Johnson, ο Erdogan, ο Salvini, o Bolsonaro, ο Καμμένος και αναρίθμητοι άλλοι.

Η Πανδημία μέσα στον τόσο θάνατο και δυστυχία που επέφερε, ελπίζουμε να φέρει και την επαναφορά του Ορθού Λόγου, της Επιστήμης και του Λογικού Επιχειρήματος στις συνειδήσεις των Πολιτών του Κόσμου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Ελλάδα βρίσκεται – πάλι- στον γενεσιουργό πυρήνα αυτής της θετικής εξέλιξης.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Γ.Ν Λαμίας: 8 δείγματα αρνητικά χθες! Ανάμεσα τους και δύο άτομα από το περιβάλλον της 37χρονης

Previous article

Ο καιρός σήμερα (08/04/2020)

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like