Π. Φώσκολος: "Με πίστη και συνέπεια να κάνουμε την Λαμία... Περήφανη πόλη"! | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Π. Φώσκολος: “Με πίστη και συνέπεια να κάνουμε την Λαμία… Περήφανη πόλη”!

Published

on

Ο Παναγιώτης Φώσκολος Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, ΜΔΕ και Πρόεδρος Ερασ. "ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ1964" είναι υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Δήμου Λαμιέων με τον Θύμιο Καραϊσκο και τον συνδυασμό "Λαμία Περήφανη Πόλη"

Ο Παναγιώτης Φώσκολος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πίστη, συνέπεια και σταθερότητα, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι το 2014 και ως Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος  αλλά και Πρόεδρος στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία.Ο Παναγιώτης Φώσκολος σε συνέντευξη που παραχωρεί στο LamiaNOW απευθύνεται ξανά στους συμπολίτες του, καταθέτοντας την επιθυμία του να συνεχίσει την προσφορά του στα κοινά μέσα από τον συνδυασμό Λαμία Περήφανη Πόλη, με στόχο την επανεκκίνηση του Δήμου μας.

LamiaNOW: Είστε εκ νέου υποψήφιος για τα κοινά του Δήμου Λαμιέων, αυτή την φορά, με την “Περήφανη Πόλη”. Στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες οι δημότες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο σας βάζοντας σας στο δημοτικό συμβούλιο. Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε και πάλι να διεκδικήσετε την ψήφο τους και γιατί με τον κ. Καραϊσκο;  

Π. ΦΩΣΚΟΛΟΣ: Διότι είναι ο τόπος που αγαπώ στον οποίο εργάζομαι και ζω με την οικογένεια μου, διότι όταν σου έχουν προσφέρει, πρέπει να ανταποδίδεις την προσφορά,  διότι με απλά λόγια, η τοπική κοινωνία, οι πολίτες, με εμπιστεύτηκαν ως εκπρόσωπό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και θεωρώ υποχρέωσή μου να συνεχίσω να ανταποδίδω την εμπιστοσύνη  τους, υπηρετώντας τους με όλες μου τις δυνάμεις.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια για χαμένα χρόνια και ευκαιρίες, ούτε για μετριότητες και τετριμμένες λύσεις, αλλά οφείλουμε  όσο ποτέ να τρέξουμε και να δουλέψουμε με συνέπεια εργατικότητα και νέες ιδέες για την πόλη μας, για το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών μας.

Στηρίζω την υποψηφιότητα του Θύμιου Καραϊσκου  με τον οποίο ως συνάδελφοι στην Δικηγορία και την Αυτοδιοίκηση έχουμε κοινό στόχο να υπηρετούμε την κοινωνία και τους δημότες της διότι όλοι μαζί μπορούμε και θέλουμε  να δώσουμε στη Λαμία τον χαρακτήρα που της αξίζει.

LamiaNOW: Ποιο είναι το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαϊου ;

Π. ΦΩΣΚΟΛΟΣ: Είναι η ανάδειξη δημοτικών αρχών που θα διοικήσουν τους Δήμους  με σταθερότητα, συμμετοχικότητα, πνεύμα συνεργασίας και διαφάνεια την οποία μπορούν να εγγυηθούν πρόσωπα με γνώσεις και ικανότητες, που έχουν μάθει να  λειτουργούν με εντιμότητα και αξίες που έχουν συνεχή και όχι ευκαιριακή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες.

LamiaNOW: Ποια θεωρείται πως είναι τα 3 σημαντικότερα προβλήματα στον Δήμο Λαμιέων;

Π. ΦΩΣΚΟΛΟΣ: 1) Η έλλειψη μακρόπνοου  σχεδιασμού, σύγχρονων ιδεών και πρακτικών και η εσφαλμένη  ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος Δήμος με αποτέλεσμα  να ασχολούμαστε με τα μικρά και ασήμαντα την ώρα που παραμερίζονται τα μείζονα και σημαντικά και όσα υπέροχα έχει να αναδείξει και να εκμεταλλευτεί αυτός ο τόπος.

2) Η μίζερη και ελλιπής αντιμετώπιση και διαχείριση των αναγκών των δημοτών σε συνδυασμό με την απόσταση της δημοτικής αρχής  από τους δημότες, τους νέους και τα πραγματικά τους προβλήματα.

3) Η έλλειψη συνεδριακών χώρων, χώρων πολιτιστικών  δράσεων και υποδομών υποδοχής και αξιοποίησης του ιστορικού,  φυσικού και πολιτιστικού πλούτου που έχει η περιοχή μας.   

 

LamiaNOW: Ο κόσμος σας γνωρίζει και από την ενασχόληση σας με τον ΠΑΣ Λαμία. Είστε μάλιστα και πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Κατά καιρούς έχουν γίνει συζητήσεις πως η πόλη και κατ’ επέκταση η δημοτική αρχή δεν στήριξαν όπως θα έπρεπε το brand name που έχει δημιουργήσει ο σύλλογος και θα μπορούσε να φέρει έσοδα στην τοπική οικονομία. Ποια είναι η άποψη σας πάνω σε αυτό;

Π. ΦΩΣΚΟΛΟΣ: Ο τομέας  αυτός είναι ιδιαίτερα  απαιτητικός και ανταγωνιστικός. Η συλλογή και ανάδειξη  αρχειακού υλικού, η ανάδειξη προσώπων από την ιστορία του Συλλόγου, η δημιουργία υποδομών και  αθλητικού μουσείου, η διοργάνωση εκδηλώσεων και events, η παροχή διευκολύνσεων και ανταποδοτικών  παροχών προς τους φιλάθλους αποτελούν ιδέες και προτάσεις που υποστηρίζω και που μπορούν να προσθέσουν  πολλούς πόντους στην εμπορικότητά της και να την ενισχύσουν ακόμα περισσότερο. Και στον τομέα αυτό 

οφείλουν  να συνεισφέρουν όλοι , από τον Δήμαρχο έως τον τελευταίο κάτοικο διότι η ωφέλεια θα είναι πολλαπλή και για τον Σύλλογο και κυρίως για τον τόπο.   

LamiaNOW: Ποια είναι η αίσθηση που έχετε για την Λαμία σήμερα; Γίνεται πολύ κουβέντα ότι έχουμε μείνει πίσω σε σχέση με γειτονικές πόλεις. Υπάρχει προοπτική, μπορούμε να κλείσουμε την απόσταση που κατά γενική ομολογία υπάρχει;

Π. ΦΩΣΚΟΛΟΣ: Πιστεύω ακράδαντα ότι η πόλη μας έχει τους ανθρώπους,  έχει τα εφόδια και τις δυνατότητες και ότι ενισχύοντας και αναδεικνύοντας   τις υπάρχουσες  υποδομές και ομορφιές μπορεί  με σχέδιο, συνεργασία και δουλειά  να ξεκολλήσει από την μετριότητα και την μίζερη διαχείριση και αντιμετώπιση των πραγμάτων  και να αποτελέσει τόπο προορισμού  με ξεχωριστό χρώμα  και δική της ταυτότητα, ώστε  νέοι αλλά  και  μεγάλοι, ξένοι αλλά  και ντόπιοι να  την προτιμούν, να  την αγαπούν  και να την ξεχωρίζουν.   

LamiaNOW:  Πείτε μας 3 λόγους ώστε οι δημότες να βάλουν σταυρό προτίμησης στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Φώσκολο;

Π. ΦΩΣΚΟΛΟΣ: 1ον) Διότι είμαι σταθερά προσηλωμένος και αφοσιωμένος στην προσφορά μου  στην πόλη και τους συνδημότες μας, έχω συνεχή και ειλικρινή επαφή με τους πολίτες και διοχετεύω όλη την  πολύτιμη εμπειρία που έχω αποκτήσει από την ενασχόλησή μου με την νομική επιστήμη και την Αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του κοινού καλού και όχι του προσωπικού συμφέροντος.  

2ον) Διότι είναι αναγκαία όσο ποτέ η υποστήριξη  των συνδημοτών μας σε κάθε πρόσωπο που έχει δώσει δείγματα γραφής  στον οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο, θεωρώντας ότι είμαι ένα από αυτά που αγωνίζονται καθημερινά για την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν  και ότι έχω συντελέσει στο βαθμό που μου αναλογεί στην συνετή, τεκμηριωμένη και διεκδικητική υποστήριξη των αιτημάτων των δημοτών.

3ον) Η αποδεδειγμένη αγάπη μου για την πόλη μας, η γνώση και εμπειρία που έχω αποκομίσει  από την ενασχόληση με τις δημοτικές υποθέσεις, η συνεπής και εργατική στάση που έχω επιδείξει ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την περίοδο 2011-2014 αλλά και ως  μέλος της μείζονος μειοψηφίας (2014-2019) και η αταλάντευτη πεποίθηση μου ότι η βελτίωση των όρων διαβίωσης και της θέσης του Δήμου μας είναι στο χέρι μας, αποτελούν εχέγγυα ότι μπορώ να προσφέρω στην επανεκκίνηση  του Δήμου μας.

 

Παναγιώτης Γ. Φώσκολος

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ΜΔΕ

Πρόεδρος Ερασ. “ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ1964”

Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Λαμιέων «ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ»

 

Advertisement
2 Σχόλια

2 Comments

  1. Αγρότης

    24/05/2019 01:22 at 01:22

    Αντε στο λαγούμι σου. κυριακή φέυγετε

  2. Τακης Κ

    22/05/2019 08:46 at 08:46

    Το ΚΟΤΡΩΝΕΙΚΟ ζει και βασιλευει….Δεν ντρεπεστε καθολου να ζητατε εσεις ψηφο ?

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάζονται