Ουκρανία: Τοιχογραφία του Μπάνκσι «ζεσταίνει» ένα κρύο χωριό

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Η τοιχογραφία, που δείχνει έναν άνδρα να τρίβει την πλάτη του μέσα σε μια μπανιέρα, βρίσκεται στο ισόγειο μιας ερειπωμένης πολυκατοικίας

-Advertisement-

Καθώς οδεύουν προς τον παγωμένο χειμώνα, οι κάτοικοι ενός βομβαρδισμένου ουκρανικού χωριού λένε ότι απολαμβάνουν ιδιαίτερα ένα ζεστό μπάνιο όπως το παρουσιάζει μια τοιχογραφία που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης του δρόμου Μπάνκσι.

Η τοιχογραφία, που δείχνει έναν άνδρα να τρίβει την πλάτη του μέσα σε μια μπανιέρα, βρίσκεται στο ισόγειο αυτού που έχει απομείνει από μια πολυκατοικία, η οποία βομβαρδίστηκε σε ρωσική επίθεση τον Μάρτιο στη Χορένκα, βορειοδυτικά του Κιέβου, κάποτε στην πρώτη γραμμή όπου η επίθεση της Ρωσίας στην πρωτεύουσα σταμάτησε.

«Για μένα, αυτό σημαίνει το πλύσιμο όλης της βρομιάς. Τη βρομιά της Ρωσικής Ομοσπονδίας…», δήλωσε η Τετιάνα Ρεζνιτσένκο, στο Reuters, καθώς το χιόνι έπεφτε γύρω της. «Και αυτή η ζωγραφιά με κάνει να αισθάνομαι σαν να έχω καθαρίσει από τη βρομιά που έπεσε πάνω μας».

- Advertisement -

Η τοιχογραφία είναι μια από τις επτά που ο Μπάνκσι έχει επιβεβαιώσει πως έχει ζωγραφίσει στην Ουκρανία. Η Ρεζνιτσένκο είπε ότι πρόσφερε στην ομάδα του Μπάνκσι μια κούπα με στιγμιαίο καφέ στο διαμέρισμά της, καθώς έκανε κρύο όταν ο καλλιτέχνης πήγε να ζωγραφίσει τον τοίχο.

Ουκρανία: Τοιχογραφία του Μπάνκσι «ζεσταίνει» ένα κρύο χωριό-1

Η 43χρονη Ουκρανή έχει ξυλόσομπα στο διαμέρισμά της αλλά δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση ή πόσιμο νερό καθώς μπαίνει ο χειμώνας.

«Ο χειμώνας έχει αρχίσει, και εμείς δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά. Πυροσβέστες μας έφεραν μη πόσιμο νερό… αλλά θα παγώσει αν δεν το μεταφέρουμε μέσα», είπε.

Παρά τα προβλήματα, η ίδια και οι γείτονές της παραμένουν απτόητοι.

«Οι Ουκρανοί προσαρμοζόμαστε στα πάντα. Δεν υπάρχει φως; Κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν κεριά, υπάρχουν εναλλακτικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, τροφοδοτικά ισχύος», είπε η γειτόνισσα Ολένα Κουλίνοβιτς.

«Όταν οι γείτονες έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, πηγαίνουμε στο σπίτι τους, φορτίζουμε τα τηλέφωνα και τα τροφοδοτικά ισχύος. Δεν έχουμε νερό; Δεν πειράζει. Ακόμη κι όταν η κυβέρνηση δεν βοηθά, εμείς καταφέραμε να οργανώσουμε τη μεταφορά του νερού.»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *