Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρεις για τα Φίλτρα Αέρα και Νερού

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
6 Min Read
Φίλτρα νερού

Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε φίλτρα αέρα και νερού στον χώρο σας, θα έχετε πολλές απορίες. Τα διαθέσιμα συστήματα καθαρισμού των δύο ζωογόνων αυτών στοιχείων είναι πολύ αποτελεσματικά και παρέχουν κρυστάλλινο νερό, πεντακάθαρο αέρα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φίλτρων, κάτι που προκαλεί συχνά σύγχυση ως προς την εύρεση του ιδανικότερου τύπου ανά περίσταση. 

Ακολούθως θα δούμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα, τις ουσίες που απομακρύνουν και τους διαφορετικούς τύπους τους. Γνωρίζοντας το πως λειτουργούν είναι σε θέση κανείς να αναγνωρίσει τις ανάγκες του χώρου του και να επιλέξει αυτό, που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή του. 

Ποια η Ποιότητα του Νερού και του Αέρα Σήμερα;

Εδώ και πολλά χρόνια έχει μπει στο μικροσκόπιο το νερό της βρύσης αλλά και ο αέρας των κλειστών χώρων. Από τις έρευνες αυτές προκύπτει, ότι το νερό που φτάνει στο ποτήρι σας περιέχει πολλές οργανικές κι ανόργανες ουσίες. Απ’ αυτές, ορισμένες είναι καλές για τον οργανισμό, ενώ άλλες είναι πολύ βλαβερές. Αντίστοιχα σύμφωνα με τα ευρήματα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος ο αέρας των εσωτερικών χώρων φτάνει ορισμένες φορές να είναι έως και 50% πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. 

Ποιες Ουσίες Απομακρύνουν τα Πιστοποιημένα Φίλτρα Νερού και Αέρα;

Τα πιστοποιημένα από τον NSF φίλτρα νερού και αέρα έχουν τη δυνατότητα ν’ αφαιρούν αυτές τις επικίνδυνες ουσίες.  

Οι κυριότερες απ’ αυτές που εντοπίζονται στο νερό της βρύσης και στους εσωτερικούς χώρους είναι οι εξής:

  • Χλώριο και παράγωγα του χλωρίου,
  • Ίνες αμιάντου,
  • Μόλυβδος,
  • Αρσενικό
  • Φυτοφάρμακα,
  • Φαρμακευτικές Ουσίες,
  • Παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Ενδέχεται να Αφαιρέσουν και Ευεργετικές Ουσίες;

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, το νερό της βρύσης δεν περιέχει μόνο επιβλαβείς ουσίες. Μερικές από τα ευεργετικά στοιχεία που περιέχει είναι το ασβέστιο, ο σίδηρος και το κάλιο. Έτσι, μπορεί ν’ απορείτε εάν τα φίλτρα νερού απομακρύνουν και αυτές τις ουσίες, στερώντας τες απ’ τον οργανισμό σας.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι πως τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού δεν απομακρύνουν αυτές τις χρήσιμες ουσίες. Η μόνη εξαίρεση παρατηρείται στα φίλτρα αντίστροφης ώσμωσης. Με τη διαδικασία αυτή μέσω μιας μερικώς διαπερατής μεμβράνης διαχωρίζονται τα ιόντα, τα ανεπιθύμητα μόρια και τα μεγαλύτερα σωματίδια από το νερό. Αποτελεί προτιμώμενη λύση στα νησιά, αν και όπως είπαμε, αφαιρεί χρήσιμα μέταλλα για τον οργανισμό.

Τι Είδη Φίλτρων Υπάρχουν;

#1 Φίλτρα Κεντρικής Παροχής

Αυτοί είναι οι δύο τύποι φίλτρων νερού, που δε συνιστώνται ιδιαίτερα. Αφενός το φίλτρα κεντρικής παροχής, κάνουν αυτό που υπόσχονται. Καθαρίζουν το νερό, αλλά αυτό στη συνέχεια κυκλοφορεί στις σωληνώσεις του σπιτιού για να φτάσει κάποια στιγμή στο ποτήρι σας. Σαν αποτέλεσμα το νερό κατά τη διέλευσή του από τις σωληνώσεις, επαναμολύνεται.

#2 Φίλτρα Ηλεκτρικών Συσκευών vs Ιονιστής

Πολλοί θεωρούν, ότι ο ιονιστής είναι περιττός, εφόσον οικιακές συκσυές όπως το κλιματιστικό ή ο αφυγραντήρας διαθέτουν φίλτρα. Όμως δε λαμβάνουν υπόψη, ότι ο αέρας που εισέρχεται στις συσκευές αυτές ανακυκλώνεται. Αν εισέρχεται μολυσμένος αέρας σε αυτές, μολυσμένος είναι και ο αέρας που εξέρχεται. Αποτέλεσμα είναι να λειτουργούν σα διασπορείς παθογόνων μικροοργανισμών.

Αντ’ αυτού ο ιονιστής καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού απομακρύνοντας τις βλαβερές ουσίες. Έτσι όχι μόνο αποτρέπεται η διασπορά μικροβίων και ιών, αλλά ενισχύεται και η διάρκεια των λοιπών οικιακών συσκευών, εφόσον σε αυτές πλέον εισέρχεται καθαρός αέρας.

#3 Φίλτρα Άνω Πάγκου

Ο δημοφιλέστερος τύπος φίλτρων νερού είναι αναμφισβήτητα τα φίλτρα άνω πάγκου. Η συγκεκριμένη συσκευή μπαίνει δίπλα στο νεροχύτη και σας προμηθεύει με φιλτραρισμένο νερό όποτε το χρειαστείτε. Διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα 850 γραμμάρια και πολλαπλές φυσικές ειδικές μεμβράνες 0,1 micron που μπορεί ν’ αφαιρέσει όλες τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Τα φίλτρα άνω πάγκου είναι μια ιδανική λύση καθώς δεν έχουν απαιτητικές διαδικασίες εγκατάστασης και συντήρησης. Επιπλέον, θα πρέπει ν’ αλλάζετε το ανταλλακτικό μόνο μια φορά το χρόνο. 

#4 Φίλτρα Βρύσης

Τα φίλτρα βρύσης συγκεντρώνουν τις περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις από τους καταναλωτές. Ο λόγος είναι ο ανεπαρκής καθαρισμός του νερού, η μειωμένη ροή του και η τακτική αλλαγή του. Παρότι συνιστούν μια οικονομικά προσιτή επιλογή, δεν είναι αποτελεσματικά ως προς τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται.

#5 Ψύκτες Νερού

Οι ψύκτες νερού είναι η δημοφιλέστερη επιλογή για τα γραφεία. Μπορείτε να προσφέρετε στους υπαλλήλους σας και τους πελάτες σας πραγματικά καθαρό νερό, δε χρειάζονται ιδιαίτερη εγκατάσταση, απλώς τοποθέτηση στην πρίζα. Ταυτόχρονα μπορείτε να ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα τα ζεστά ροφήματά σας, καθώς διαθέτει και βρύση για ζεστό νερό.

Εάν θέλετε να είστε σίγουροι για την ποιότητα του νερού και του αέρα φροντίζοντας για εσάς και την οικογένειά σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε μια αξιόπιστη και πιστοποιημένη συσκευή. Στην αγορά θα βρείτε για να επιλέξετε αυτή που καλύπτει τις ανάγκες σας με τα πλέον αξιόπιστα και πιστοποιημένα προϊόντα.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *