Όλα όσα πρέπει να μάθετε προτού μείνετε μόνοι σας για πρώτη φορά

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 μήνες ago
Updated 2022/02/17 at 1:46 ΜΜ
5 Min Read

Όταν κάποιος φεύγει από το σπίτι που μεγάλωσε είναι ένα μεγάλο βήμα για αυτόν και όχι άδικα καθώς τότε είναι που αρχίζει να γνωρίζει όλες τις ευθύνες της ενήλικης ζωής. Φυσικά έχει τα αρνητικά του αλλά τα θετικά είναι πολύ περισσότερα. Πάμε να δούμε μαζί αυτά τα οποία πρέπει να γνωρίζει κάποιος, που επρόκειτο να μείνει μόνος του, ώστε να είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.

Αίσθημα υπευθυνότητας

Εννοείται πως το να μένετε σε δικό σας σπίτι θα σας προσφέρει αυτόματα ένα αίσθημα υπευθυνότητας και θα σας κάνει να αισθάνεστε παντοδύναμοι. Εσείς θα είστε αυτοί που θα φροντίζετε τον εαυτό σας και που θα βάζετε το πρόγραμμα στην ζωή σας με ότι αυτό συνεπάγεται. Η όμορφη εμπειρία της ολοκληρωτικής ανεξαρτησίας θα σας αλλάξει σε κάποιους τομείς και θα αρχίσετε να σκέφτεστε με διαφορετικό πιο ώριμο τρόπο.

Λογαριασμοί

Μένοντας μαζί με γονείς ή κηδεμόνες μεγαλώσαμε χωρίς την σκέψη της πληρωμής των λογαριασμών και των εξόδων. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε πως είναι να χρησιμοποιείς τα αγαθά του σπιτιού σου με το μέλημα της εξόφλησης τους. Ένα πράγμα που θα μπορούσαμε να ρυθμίσουμε ώστε να μην βγαίνουμε εκτός οικονομικού ορίου είναι ο πάροχος του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα χρειαστεί να κάνουμε μια έρευνα αγοράς και να συγκρίνουμε τις προσφορές και τα πακέτα που θα μας προτείνουν είτε από το διαδίκτυο είτε από το τηλέφωνο. Το revmastore διαθέτει το φθηνότερο ρεύμα στην Ελλάδα με τις μεγαλύτερες προσφορές για όλους και με μία δοκιμή θα το διαπιστώσετε. Μην σπαταλάτε χρόνο και χρήματα! 

Φαγητό και σούπερ – μάρκετ

Το φαγητό είναι πολύ σημαντικό για την καθημερινότητα σας μιας και καλύπτει μια από τις βασικές σας ανάγκες όμως έχοντας το δεδομένο δεν του δίνατε πολύ σημασία. Μένοντας μόνοι όμως θα αρχίσετε να κατανοείται την αξία του και τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσει κάποιος για να το φτιάξει αλλά και τον κόπο για να πάει στο κατάστημα να αγοράσει τα υλικά. Τα αισθήματα υπευθυνότητας που αναφέραμε και παραπάνω θα ενισχυθούν στο έπακρο και θα σας κάνουν να φροντίζετε για την κάθε έλλειψη που ενδεχομένως να έχετε.

Αίσθημα ασφάλειας

Το να μείνει κάποιος μόνος του δεν δύναται να πραγματοποιηθεί εάν το αίσθημα της ασφάλειας δεν είναι σε υψηλά επίπεδα ή τουλάχιστον υπάρχει. Είναι φυσιολογικό όντας και συνυπάρχοντας με άλλα άτομα όταν αποφασίσουμε να φύγουμε από αυτό το περιβάλλον και να μείνουμε μόνοι μας να μην αισθανόμαστε τόσο άνετα στην αρχή με την θέα ενός άδειου σπιτιού. Παρόλα αυτά μπορούμε να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι για αυτήν την ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε καν το αυτονόητο για το κλείδωμα της πόρτας και των πορτοπαράθυρων, όμως αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως μπορούμε να επιλέξουμε εμείς την περιοχή που θα μείνουμε. Κάνουμε μια έρευνα και ανάλογα με τα ποσοστά εγκληματικότητας της κάθε περιοχής μπορούμε να επιλέξουμε. Επίσης βλέποντας ένα σπίτι προς ενοικίαση μπορούμε να ρωτήσουμε στην γειτονιά για περισσότερες πληροφορίες και το ιστορικό με τυχόν διαρρήξεις. Το συμπέρασμα είναι πως εμείς οι ίδιοι πρέπει να δημιουργήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στον εαυτό μας.

Διακόσμηση

Τελευταίο και πιο διασκεδαστικό κομμάτι της μετακόμισης είναι η διακόσμηση του χώρου. Όντας ανεξάρτητοι και υπεύθυνοι για το χώρο σας μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο με το δικό σας προσωπικό στυλ και προτίμηση χωρίς να χρειάζεται να πάρετε την άδεια κάποιου. Μερικοί προτιμούν να μην το διακοσμούν σχεδόν καθόλου και να του δίνουν ένα μινιμαλιστικό στυλ ενώ άλλοι το γεμίζουν. Γενικότερα καλό θα ήταν να αποφύγετε την ενοικίαση ενός επιπλωμένου χώρου καθώς μπορεί στην αρχή να φαίνεται σαν να εξοικονομείτε χρήματα όμως σε βάθος χρόνου θα καταλάβετε πως αυτό δεν υφίσταται καθώς δίνετε παραπάνω χρήματα χωρίς το όφελος της απόκτησης επίπλων.   

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content